CFR Cluj, remiză albă în Slovenia. Calificarea se decide în Gruia

CFR Cluj, remiză albă în Slovenia. Calificarea se decide în Gruia
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătita de Dan Petrescu a încheiat la egalitate prima manșă a play-off-ului UEFA Conference League, scor 0-0 pe terenul celor de la Maribor.

Campioana României a încercat să profite de forma slabă a gazdelor încă din primele minute, iar Jefte putea profita de o eroare în defensiva adversă, însă a trimis alături (10). Cele două fomații au practicat un stil de joc asemănător, bazat mai mult pe fizic.

Prima oportunitate importantă de a marca a gazdelor a venit abia după o jumătate de oră de joc, când Cuk a încercat să înscrie direct din corner (30). Două minute mai târziu, Bozic a intrat lansat în careu, a șutat spre poartă, însă Scuffet a respins (32).

Răspunsul "feroviarilor" a venit prin același Jefte, însă ibericul a fost blocat de apărarea slovenă. Astfel, în ciuda eforturilor celor două echipe, scorul pauzei la Maribor a fost 0-0.

După revenirea de la vestiare, CFR Cluj a dominat la capitolul posesie, însă ocaziile au întârziat să apară. Nici slovenii nu au fost mai inspirați în ofensivă și au ajuns cu greu în apropierea careului formației conduse de Dan Petrescu.

Șutul slab trimis de Yeboah din marginea careului a fost prima oportunitate a oaspeților de a înscrie în actul secund (70). În ultimul sfert de oră, "feroviarii" au redus din turație, iar gazdele au încercat să profite. Deși fazele fixe au fost principala armă a slovenilor, Bozic l-a pus serios la încercare pe Scuffet, cu o execuție din afara careului (83).

Yeboah a încercat o execuție specatuloasă pe finalul timpului regulamentar (90), însă balonul a trecut peste poartă, iar tabela a rămas neschimbată. Astfel, jocul s-a încheiat 0-0, iar echipa calificată în grupele UEFA Conference League se va decide în returul din Gruia.

Comenteaza