CFR Cluj, remiză muncită cu Young Boys Berna. "Feroviarii" își păstrează poziția de lider în grupa de Europa League

CFR Cluj, remiză muncită cu Young Boys Berna. "Feroviarii" își păstrează poziția de lider în grupa de Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a încheiat la egalitate, scor 1-1, duelul cu campioana Elveției, în cel de-al doilea meci al grupelor Europa League. 

Campioana Ligii 1 a încercat să forțeze încă din startul jocului și s-a instalat în jumătatea oaspeților. Totuși, clujenii nu au reușit să amenințe serios poarta celor de la Young Boys. Minutul 13 a adus vești proaste pentru Dan Petrescu, care l-a pierdut pe Vincius, care a ieșit accidentat.

“Feroviarii” au mai încercat câteva acțiuni ofensive, însă de fiecare dat defensiva elvețiană s-a opus. După prima jumătate de oră de joc, oaspeții au avansat în jumătatea CFR-ului, Bălgrădean a salvat de două ori, în fața lui Fassnacht (31) și apoi în fața lui Ngamaleu (37). Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a fost unul echilibrat, cu ambele echipe câutând deschiderea scorului. La cinci minute de la reluare, elvețienii au fost aproape de a înscrie prin Camara, însă stopperul a reluat peste poartă din apropiere.

“Feroviarii” au insistat, iar fazele fixe au reprezentat din nou punctul forte al echipei lui Dan Petrescu. În minutul 62, după o nesincronizare în defensiva elvețiană, Rondon a reușit să deschidă scorul. Clujenii s-au retras, iar oaspeții au căutat golul egalizator.

Apărarea campioanei Ligii 1 nu a rezistat mult, iar Christian Fassnacht a reușit să marcheze pentru 1-1 (69). Clujenii au acuzat șocul golului primit și au fost în continuare dominați de Young Boys. Cu un sfert de oră înainte de final, Păun a avut șansa să înscrie, a fost incomodat de Omrani, iar goalkeeper-ul elvețian a reținut fără probleme.

Young Boys a revenit în ofensivă, în timp ce clujenii s-au mulțumit cu câteva contraatacuri care nu au pus probleme. Astfel, scorul final al jocului din Gruia a fost 1-1. 

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vincius (Manea ‘13), Burcă, Camora – Hoban (Itu ‘79), Djokovic – Rondon, Păun (Pereira ’79), Deac (Chipciu ’63) – Debeljuh (Omrani ‘46)

Young Boys: von Ballmoos – Hefti (Garcia ‘63), Camara (Sulejmani ‘75), Zesiger, Maceiras – Fassnacht, Lustenberger, Aebischer (Sierro ’75) – Elia (Gaudino ‘63), Nsame, Ngamaleu (Siebatcheu ‘74)

În celălalt meci al grupei, AS Roma a remizat pe teren propriu cu ȚSKA Sofia, scor 0-0. Astfel, clujenii conduc în continuare Grupa A din Europa League. 

Comenteaza