CFR Cluj sancţionată dur de Comisia de licenţiere a FRF

CFR Cluj sancţionată dur de Comisia de licenţiere a FRF

CFR Cluj are INTERZIS la transferuri! 

CFR Cluj a primit verdictul Comisiei de Apel pentru acordarea licenței cluburilor, care le interzice clujenilor să efectueze transferuri, cel puțin până la următoarea evaluare.

Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat apelurile formulate de cluburile Asociația Fotbal Club Astra și Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – de sancționare a celor două cluburi pentru încălcarea cerințelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competițional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licența de participare la campionatul național Liga 1.

"Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate."

Astfel, până pe 31 mai 2020, clubul trebuie să raporteze la FRF situația financiară, iar o nouă evaluare va fi făcută la inceputul lunii iulie.

În acest moment, CFR nu mai poate face niciun fel de transfer, chiar daca ar fi vorba de jucători liberi de contract. Surse federale susțin că în ultimii 3 ani de monitorizare - 2016, 2017, 2018 - clubul din Gruia a depășit valoarea de 25 de milioane de lei deficit cumulat.

REACȚIA CONDUCERII LUI CFR CLUJ: „VOM FACE APEL LA TAS”

Marian Copilu, președintele CFR-ului, a oferit o primă reacție pentru GSP.ro.

Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decat 21 de jucători, în loc de 23. 

Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune. Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să aduci un aport de capital mai mare de 15 milioane.

Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?!”, a declarat Marian Copliu.

Comenteaza