CFR Cluj se întoarce cu trei puncte de la Sofia. “Feroviarii” sunt lideri în grupa de Europa League

CFR Cluj se întoarce cu trei puncte de la Sofia. “Feroviarii” sunt lideri în grupa de Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a învins ȚSKA, scor 2-0 și conduce Grupa A, din care mai fac parte Young Boys Berna și AS Roma.

Deși înaintea jocului părea că elevii lui Dan Petrescu nu vor întâmpina probleme la Sofia, gazdele au început mai bine, iar Yomov putea deschide scorul după trei minute de joc, însă Bălgrădean a intervenit salvator. Apoi, o neînțelgere între Burcă și goalkeeper-ul campioanei putea duce la un gol al bulgarilor (6).

ȚSKA a continua să preseze, iar Bălgrădean a salvat din nou la șutul lui Sankhare, de la marginea careului (10). Abia la finalul primului sfert de oră, clujenii au început să dezvolte acțiuni în jumătatea adversă. Prima ocazie a venit din gheata lui Păun, care a încercat un șut plasat la colțul lung, însă balonul a fost deviat (19).

“Feroviarii” au avut câteva minute bune în apropierea careului advers, însă nu i-au pus probleme serioase portarului Busatto. Bălgărdean a fost din nou la post în minutul 24, când a reținut mingea după lovitura de cap a lui Sowe.

CFR Cluj a răspuns prin Păun (31) și Djokovic (32), însă șuturile mijlocașilor lui Dan Petrescu au fost respinse de apărarea adversă. Până la finalul reprizei, ȚSKA a avut inițiativa, însă cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, scor 0-0.

Clujenii au revenit mai concentrați de la vestiare, iar jocul curajos al formației din Gruia a fost răsplătit. În minutul 53, Deac i-a centrat foarte bine lui Rondon, iar venezueleanul a deschis scorul. “Feroviarii” au continuat să preseze și le-au îngreunat misiunea bulgarilor.

Gazdele au acuzat primirea golului și nu au mai contat în ofensivă. Experiența CFR-ului în cupele europene și-a spus cuvântul, iar în minutul 74, Debeljuh a fost faultat în careu. Ciprian Deac a pus mingea la punctul cu var și l-a învins fără emoții pe Busatto.

În cele din urmă, clujenii au conservat rezultatul și au reușit să se impună cu 2-0. În urma rezultatului de la Sofia, “feroviarii” ocupă prima poziție în Grupa  A din Europa League.

Echipele de start:

ȚSKA Sofia: Busatto – Vion, Antov, Mattheij, Mazikou – Youga, Tiago Rodrigues (Beltrame ‘81) – Sinclair (Keita ‘63), Sankhare (Ahmedov ‘71), Yomov (Henrique ‘80) - Sowe

CFR Cluj: Bălgărdean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac (Chipciu ‘78), Hoban, Djokovic, Păun (Pereira ‘83) – Rondon (Carnat ’88), Debeljuh (Vojtus ‘87)

În celălalt meci al grupei, AS Roma a învins în deplasarea de la Young Boys Berna, scor 2-1. Pentru “feroviari” urmează duelul din campionat cu FC Volunari, care e programat duminică, de la 21:30, pe terenul formației ilfovene.

Comenteaza