CFR Cluj și-a prezentat trei achiziții | FOTO

CFR Cluj și-a prezentat trei achiziții | FOTO
CFR Cluj și-a prezentat, miercuri, trei dintre jucătorii transferați în această vară. E vorba de mijlocașul portughez Thierry Moutinho (26 ani), portarul Adrian Rus (23 ani) și fundașul Cristian Manea (19 ani).

Cei trei s-au alăturat deja lotului pregătit de Dan Petrescu și au efectuat primele antrenamente alături de noii coechipieri, anunță pagina oficială de Facebook a clubului. Moutinho va purta tricoul cu numărul 14 la CFR, Rus va avea numărul 94, iar Manea va purta tricoul cu numărul 6.

Thierry Moutinho a evoluat în ultimul sezon la Mallorca, cu care a retrogradat în liga a treia din Spania. A strâns 55 meciuri și a marcat 5 goluri pentru iberici, în perioada 2015-17. De-a lungul carierei a mai jucat la Tenerife (2016), Albacete (2014-15), Badajoz (2011-12) și Servette (2010-13). Mijlocașul portughez este cotat la 500.000 euro pe portalul transfermarkt.com.

Cristian Manea a venit sub formă de împrumut de la Apollon Limassol (Cipru). A jucat în ultimii doi ani la Mouscron (Belgia), unde a bifat 18 apariții. Și-a început cariera la Academia Hagi, iar în 2014 a debutat în Liga 1 la Viitorul. A mai jucat pentru constănțeni și în stagiunea 2014-15, marcând 2 goluri în 26 meciuri. Pe 31 mai, la doar 16 ani, a debutat în Naționala mare, într-un amical câștigat cu 1-0 de "tricolori" contra Albaniei. E cotat la 450.000 euro, conform transfermarkt.com.

Adrian Rus a început fotbalul la 7 ani, la Universitatea Cluj. La 16 ani a luat decizia de a se concentra mai mult pe școală, fotbalul rămănând mai mult un hobby pentru el. Anul trecut, când echipa a luat-o de la zero, Rus a participat la un trial al "studenților", fiind oprit în lot. A evoluat cu "Șepcile roșii" în ediția 2016-17 din Liga a IV-a, promovând cu echipa în liga a III-a. S-a despărțit de trupa lui Marius Popescu după finala Cupei pe județ, cu Gloria Cătina (7-0), disputată pe 9 iunie.

UPDATE 15:52 Tot în cursul zilei de miercuri, CFR Cluj l-a prezentat și pe goalkeeperul croat Tomislav Duka. Portarul de 24 ani va evolua pentru ardeleni în tricoul cu numărul 25. În ultimul sezon a jucat în țara natală, la RNK Split.

CFR CLUJ

Veniri: M. Coman (Clinceni), Al. Vlad (Dnepro), Hoban (Hapoel Beer Sheva), Vera (Mirandes), Hamed (Pandurii), Balici (FK Sarajevo), Vinicius (Apollon Limassol), Pelayo (Elche), Bokila (Akhisar Belediyespor), Luchin (Levski Sofia), Culio, T. Moutinho (Mallorca), Cr. Manea (împrumut Apollon Limassol), Duka (RNK Split), Nistor (Dinamo)

Plecări: Larie (Steaua), T. Lopes, J. Ruiz, Tânc, Spehar (contracte expirate), Gomelt (împrumut expirat), T. Marc, Al. Neagu (contracte reziliate), Antal (Vilnius), Bud (ACS Timișoara), D. Roman (UTA), Nascimento (Dinamo)

Comenteaza