CFR Cluj și FCSB pot salva coeficientul european al României

CFR Cluj și FCSB pot salva coeficientul european al României
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Calificarea echipelor românești în grupele Europa League ar putea scoate fotbalul românesc dintr-o situație îngrijorătoare.

În acest moment, țara noastră se află pe locul 29 în clasamentul la zi al coeficinților UEFA. Dacă cele două formații încă aflate în competițiile continentale vor rata calificarea în grupe, coeficientul ar putea ajunge la același nivel cu cel al unor țări precum Albania sau Moldova. Recent, România a ieșit din top 15, clasare care permitea calificarea a două echipe în preliminariile Ligii Campionilor.

Acum, în fața Ligii 1 se află campionate din țări din lumea a 3-a a fotbalului, Cipru, Israel, Azerbaidjan sau Kazahstan. Pentru a reveni din nou în top 15, unde ultima poziție e ocupată de Grecia, CFR și FCSB trebuie să adune 17 victorii, iar elenii niciuna. În plus punctajul României va fi împărțit la patru, numărul de echipe cu care țara noastră a început competițiile europene. În ultimele cinci sezoane CFR Cluj a contribuit doar cu 6% din coeficient. Cea mai importantă echipă din acest punct de vedere a fost FCSB, cu 48 %, urmată de Astra cu 30,5 %. 

La vârful clasamentului, primele cinci poziții sunt ocupate de cele mai puternice campionate. Spania e pe primul loc, urmată de Anglia, Italia, Germania și Franța.

Comenteaza