CFR Cluj – U Craiova. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Gruia

CFR Cluj – U Craiova. Cele mai importante cifre ale derby-ului din Gruia

Cele două formații se vor întâlni în reeditarea Supercupei României, câștigată de clujeni, chiar în Oltenia.

“Feroviarii” reprezintă o forță pe teren propriu, suferind doar o înfrângere în ultimele 23 de partide pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. În plus, în ultimele 15 jocuri de acasă, clujenii au marcat cel puțin un gol. Cele două formații s-au întâlnit de 14 ori, de la revenirea craiovenilor în prima ligă. În cele șapte partide disputate pe terenul campionilor, CFR s-a impus de trei ori, oltenii au înregistrat două victorii, în timp ce două partide s-au încheiat la egalitate.

Cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipe a fost în anul 2016, când clujenii s-au impus cu 4-0, prin golurile lui Camora, Petrucii și dubla lui Jakolis. În cea mai recentă confruntare din campionat, tot “feroviarii” au fost cei care s-au impus, scor 1-0, marcator Camora. Acest rezultat a fost unul decisiv în cursa pentru titlul din Liga 1, din sezonul trecut. Mai mult, CFR a câștigat și Supercupa din acest an, chiar pe terenul formației craiovene.

Echipa antrenată de Antonio Conceicao este clar mai experimentată și are o medie de vârstă de 27 de ani și 8 luni. Pe de altă parte, media de vârstă a oltenilor este de 24 de ani și 9 luni.

Partida dintre CFR Cluj și CS U Craiova va avea loc azi, de la ora 21, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza