CFR Cluj, victorie facilă la partida cu numărul 300 în prima ligă pentru Dan Petrescu

CFR Cluj, victorie facilă la partida cu numărul 300 în prima ligă pentru Dan Petrescu
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a câștigat cu 3-1 contra celor de la FC U Craiova 1948, scor 3-1, în runda cu numărul 17 din sezonul regulat al Superligii.

În fața unei asistențe modeste din punct de vedere numeric, CFR Cluj a încercat să controleze jocul încă din start și să se instaleze în jumătatea adversă. Presiunea pusă de "feroviari" a dat roade în cele din urmă, iar campioana a deschis scorul în minutul 16.

Yeboah a primit de la Manea în flancul drept și a trimis în careu, unde Janga a venit bine la colțul scurt și l-a învins pe Popa. Patru minute mai târziu, Yeboah putea majora diferența, dar a șutat în bară (20). Prima oportunitate de a înscrie a oaspeților a venit după aproape o jumătate de oră de joc, când Chițu a driblat elegant în careu, a trimis spre vinclu, dar balonul a lovitu stâlpul porții lui Scuffet (29).

Replica gazdelor a venit prin Manea, care a fost găsit excelent de căpitanul Deac, a șutat puternic la colțul scurt, fără speranțe pentru Popa (33). Până la pauză, fiecare dintre echipe a mai nimerit încă o dată bara. Mai întâi Muhar a șutat bine de la mare distanță (41), iar în mintul 44 Bauza a trimis plasat, la rădăcina barei. Astfel, scorul pauzei în Gruia a fost 2-0.

La revenirea de la vestiare, Dan Petrescu și-a arătat intențiile defensive, l-a scos pe Janga, singurul atacant veritabil și l-a introdus pe Cvek. Partida a avut în continuare ritm, însă s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. Proaspăt intrat în teren, George Ganea a dat emoții fostei sale echipe, după ce a reușit să reducă din diferență (61).

Totuși, la jumătatea reprizei secunde, Yeboah a risipit orice dubiu în privința câștigătoarei, după ce l-a învins pe Popa cu un șut din marginea careului (67). Campioana a gestionat bine finalul de meci și chiar putea înscrie și golul 4. Mai întâi Manea a trimis bine de la mare distanță, dar pe direcția lui Popa (80), iar goalkeeper-ul a salvat și lovitura de cap trimisă de Burcă (86). Așadar, CFR Cluj a obținut o victorie fără emoții în fața celor de la FC U Craiova 1948, scor 3-1.

Comenteaza