CFR Cluj, victorie fără drept de apel pe terenul liderului. Kraniqi a făcut spectacol la debut

CFR Cluj, victorie fără drept de apel pe terenul liderului. Kraniqi a făcut spectacol la debut
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana s-a impus fără probleme contra Farului Constanța, scor 3-0, și se instalează în fotoliul de lider al Superligii.

Cele două echipe s-au studiat reciproc în primele minute ale jocului de la Ovidiu. Posesia s-a schimbat rapid, jucătorii încercând să mute cât mai rapid jocul în apropierea careului advers. Prima și singura ocazie importantă a primei reprize a venit în minutul 10, când Pitu l-a găsit foarte bine pe Munteanu, dar tânărul atacant a trimis alături din poziție favorabilă.

Așa cum a obișnuit, campioana a avansat încet spre careul gazdelor, însă nu a reușit să treacă de apărarea improvizată trimisă în teren de Gică Hagi. Flancul stâng unde au apărut Bîrligea și Krasniqi a fost cel mai activ, în timp ce Manea și Yeboah nu au fost sincronizați în partea opusă.

În schimb, constănțenii au aruncat fiecare minge în față, de unde așteptau o sclipire din partea tridentului Pitu-Munteanu-Alibec, însă fără succes. Așadar, scorul pauzei în duelul primelor două clasate a fost 0-0.

La revenirea de la vestiare, Petrescu l-a introdus în teren pe Claudiu Petrila, a schimbat locurile jucătorilor din ofensivă și s-a dovedit a fi inspirat. Din postura de atacant central, Yeboah a deviat excelent pentru Krasniqi, care a marcat și la debutul său într-un meci oficial pentru CFR Cluj (49).

Deși campioana nu a forțat în minutele următoare, oaspeții au punctat din nou. După o fază analizată la VAR, centralul a dictat penalty pentru un fault asupra lui Yuri. Manea a fost cel care a executat și a înscris împotriva fostei sale echipe (59). Răspunsul a venit de la L. Munteanu, dar Scuffet s-a opus (61).

Totuși, jucătorii Farului nu au reușit să pună probleme serioase "feroviarilor", care au practicat jocul de așteptare pe care îl știu cel mai bine. Defensiva campioanei a fost de netrecut, în timp ce în apropierea careului advers, Krasniqi a fost un pericol constant.

În minutul 77, jucătorul din Kosovo a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng și a trimis în centrul careului, de unde Petrila a stabilit scorul final, 3-0. Astfel, CFR Cluj se impune categoric pe terenul fostului lider și preia șefia clasamentului din Superligă.

Comenteaza