CFR Cluj, victorie împotriva “puștilor” lui Bratu

CFR Cluj, victorie împotriva “puștilor” lui Bratu
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Campioana a învins pe teren propriu Dinamo, scor 3-1, în derby-ul etapei a cincea din Liga 1. 

Pe un fond sonor dominat clar de galeria vizitatoare, partida din Gruia a început echilibrat. Totuși, gazdele au avut inițiativa și au dominat la capitolul posesie. Cu toate acestea, elevii lui Antonio Conceicao nu au amenințat serios poarta lui Penedo. Spre finalul reprizei, CFR-ul s-a apropiat din ce în ce mai tare de deschiderea scorului.  

Lang a avut prima ocazie cu 10 minute înainte de pauză, dar goalkeeperul roș-albilor a scos cu un reflex de zile mari. Vincius a fost și el aproape de gol, la o ieșire hazardată a lui Penedo, dar un apărător dinamovist a scos de pe linia porții. Camora și-a încercat și el norocul de la distanță, dar scorul pauzei a fost 0-0.

Tot CFR-ul a avut inițiativa și în partea secundă și Bordeianu a avut prima șansă a celei de-a doua reprize. Clujenii au și introdus mingea în poartă, dar centralul Radu Petrescu a anulat reușita pe motiv de offside. Țucudean a încercat și el o execuție spectaculoasă, în minutul 58, dar lovitura de teatru în Gruia avea să vină la patru minute distanță. În urma unei lovituri de colț, Popescu a deschis scorul cu o lovitură de cap fără speranță pentru Vâtcă. Bucuria dinamoviștilor nu a durat mult, iar în minutul 66, Țucudean a restabilit egalitatea cu un șut din marginea careului.

Oaspeții au suferit din punct de vedere psihic, iar exeprimentații jucători ai campioanei au întors soarta partidei. Omrani a înscris în minutul 73 și a adus-o pe CFR în avantaj. Cinci minute mai târziu, Țucudean s-a demarcat perfect și a reușit dublă și păstrează contacul cu Gnohere și Coman în fruntea clasamentului golgheterilor. Astfel, CFR s-a impus cu 3-1 și se situează pe primul loc în clasament, la un punct de FCSB.

Echipe de start:

CFR Cluj: Vâtcă – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Bordeianu, Males, Culio – Omrani (Peteleu ‘90+1), Țucudean (Tambe ’82), Păun (Mailat ’66)

Dinamo: Penedo – Corbu, Popescu, Ciubotariu, Olteanu – Mahlangu, Grigore – Sorescu (Moldoveanu ‘60), Nistor, Salomao (Pesic ‘79) – Axente (Popa ‘53)

Următorul meci al clujenilor va fi manșa tur a play-off-ului Europa League. Partida din Luxemburg, împotriva lui Dudelange se va disputa joi, 23 august.

Comenteaza