CFR Cluj, victorie în derby-ul cu CS U Craiova. Un șut de la distanță și un autogol au adus trei puncte campioanei

CFR Cluj, victorie în derby-ul cu CS U Craiova. Un șut de la distanță și un autogol au adus trei puncte campioanei
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus în fața echipei lui Mirel Rădoi, scor 2-0, în etapa cu numărul 10 din Superligă.

Partida din Gruia a început cu un moment de reculegere în memoria lui Florin Hidișan, dar și cu un cor al suporterilor campioanei, care au scandat "Demisia!". "Feroviarii" au încercat să pună stăpânire pe joc încă din primele minute au apelat la una dintre specialitățile casei, centrările aruncate în careul advers.

Prima oportunitate de a înscrie a venit în urma unei lovituri de colț, Burcă a încercat să reia din foarfecă, dar balonul a trecut pe lângă poarta lui Lazar. CFR-ul a continuat să domine la capitolul posesie și s-a instalat în jumătatea adversă. În cele din urmă, clujenii au deschis scorul prin Muhar, care a avut un moment de inspirație și l-a învins pe Lazar cu un șut de la distanță (17).

Ca de obicei după deschiderea scorului, campioana a bătut în retragere, dar a primit un cadou nesperat din partea oltenilor. Găman și Lazar nu s-au sincronizat, iar fundașul central a trimis în propria poartă, în ciuda opoziție goalkeeper-ului (27). Chiar dacă gazdele le-au cedat balonul, oaspeții nu au reușit să creeze faze periculoase în jumătatea adversă.

Nistor a fost singurul care l-a pus la încercare pe Scuffet cu un șut din lovitură liberă, italianul a respins în corner (36), iar scorul pauzei în Gruia a fost 2-0.

Deși actul secund a început cu o ocazie a lui Malele, care a fost blocat de Lazar în situație de 1 la 1 (49), CS U Craiova a fost echipa mai activă. Elevii lui Mirel Rădoi au forțat marcarea unui gol, însă Scuffet nu a putut fi învins. Ivan de două ori (51, 68) și Mitrea (68) l-au testat cu șuturi de la distanță, dar italianul a respins de fiecare dată.

Ploaia măruntă, starea gazonului și defensiva totală propusă de Dan Petrescu le-au pus probleme oltenilor în finalul partidei. Mai spectaculos a fost duelul din tribune, unde cele două micuțe galerii au fost pregătite de o încleștare fizică, însă forțele de ordine au intervenit, iar conflictul a fost aplanat înainte să înceapă.

Cu doar trei oamei de atac în teren, CFR Cluj a încheiat partida în avantaj și a reușit o victorie importantă, scor 2-0, împotriva uneia dintre pretendetele la play-off.

Comenteaza