CFR Cluj, victorie în derby-ul cu FCSB. Arlauskis îi duce pe “feroviari” cu un pas mai aproape de titlu

CFR Cluj, victorie în derby-ul cu FCSB. Arlauskis îi duce pe “feroviari” cu un pas mai aproape de titlu

Goalkeeper-ul lituanian a fost eroul serii în Gruia, iar campioana s-a impus cu 1-0 și s-a distanțat la șapte puncte în fruntea clasamentului.

Pe un fundal sonor asigurat de înregistrări ale suporterilor “feroviari”, partida din Gruia a început cu oaspeții în ofensivă. Olaru a semnat prima ocazie a meciului, însă Arlauskis a intervenit salvator (2). Treptat, elevii lui Dan Petrescu au pus stâpânire pe joc și au controlat centrul terenului. Chiar dacă în multe momente fotbaliștii au părut afectați de pauza forțată pe care au luat-o din cauza pandemiei de coronavirus, fazele de poartă nu au întârziat să apară.

După un sfert de oră de joc, Omrani a avut șansa dechiderii scorului, însă a trecut puțin pe lângă un balon trimis din flancul drept. Trupa din capitală a răspuns prin Ovidiu Popescu, care a trimis un șut puternic de la distanță, pe lângă stâlpul porții clujene (20). Același Popescu s-a dovedit a fi ghinionist în minutul 24, când a deviat în proprie poartă o centrare venită din partea stângă a atacului clujean.

Campionii au încercat să majoreze diferența, dar Deac și Omrani nu au reușit să îl învingă pe Vlad. Finalul de repriză i-a aparținut lui Arlauskis, care i-a salvat pe “feroviari” în trei situații periculoase în ultimele cinci minute dinaintea pauzei. Astfel, după 45 de minute, CFR Cluj conducea FCSB cu 1-0.

În startul actului secund, tot campionii au avut inițiativa, însă nu au mai fost atât de periculoși pentru poarta apărată de Vlad. Ploaia care a început la Cluj-Napoca le-a pus și mai multe probleme jucătorilor, asupra cărora efortul depus în prima oră de joc și-a spus cuvântul. Elevii lui Dan Petrescu au cedat deliberat teren și au preferat să încerce o lovitură pe contraatac. FCSB a avut mai multe oportunități de a egala, însă Arlauskis a fost de neînvins. Astfel, campioana a reușit să se impună la limită, 1-0, și s-a distanțat la șapte puncte în fruntea Ligii 1.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (Petrila ’67), Bordeianu, Djokovic (L. Aurelio ‘84) – Deac (Chipciu ‘84), Omrani (Rondon ‘59), Costache (Păun ‘59)

FCSB: Vlad – Crețu, Planic, Nedelcu (Miron '90+6), Ov. Popescu – Oaidă (Petre ‘62), Filip (Vînă ’33, Moruțan ‘62), Olaru – Man, Fl. Tănase, Coman

Comenteaza