CFR Cluj, victorie în stil italian pe terenul Viitorului. Păun a fost erou la Ovidiu

CFR Cluj, victorie în stil italian pe terenul Viitorului. Păun a fost erou la Ovidiu
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fără golgheterul George Țucudean, accidentat, clujenii s-au impus în duelul ultimelor două campioane, scor 1-0.

Gazdele au început mai bine partida de la Ovidiu, iar Drăguș a fost aproape de a marca, încă din minutul trei. Jocul a fost unul echilibrat în cea mai mare parte, cu un plus pentru constănțeni, care au încercat mai multe incursiuni în jumătatea adverse.

Prima ocazie a CFR-ului a venit după aproape o jumătate de oră de joc, când șutul lui Ioniță a fost respins de Cojocaru, după un contraatac frumos al clujenilor. Echipa lui Gică Hagi a răspuns imediat, tot prin Drăguș, care a reluat puțin pe lângă poarta lui Arlauskis. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Începutul actului secund a fost unul alert, cu un joc pe contre și cu ocazii de ambele părți. Portarul gazdelor, Cojocaru a fost coșmarul clujenilor și al lui Ioniță, care nu l-a putut învinge dintr-o nouă situație favorabilă.

În cele din urmă, campioana a deschis scorul în minutul 73. Djokovic a insistat pentru o minge la 20 de metri de poarta lui Cojocaru, balonul a ajuns la Păun, iar mijlocașul CFR-ului a înscris. Ultimele 10 minute de joc le-au aparținut gazdelor, dar care au ratat pe rând ocazii prin Ciobanu și Ianis Hagi. În final, “feroviarii” s-au impus la limită și au obținut cele trei puncte.

Echipe de start:

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer (Eric ‘75) – Houri, Băluță, Vînă – Calcan (Ciobanu ‘63), I. Hagi, Drăguș (Rivaldinho ‘52)

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic – Ioniță (Hoban ‘80), Omrani (Bud '90+2), Păun (Moutinho ‘87)

În urma victoriei de la Ovidiu, clujenii au ajuns la 33 de puncte, patru mai mult decât ocupanta locului secund, CS U Craiova.

Comenteaza