CFR Cluj, victorie marcă înregistrată în Europa. Campioana s-a impus într-un meci cu trei eliminări

CFR Cluj, victorie marcă înregistrată în Europa. Campioana s-a impus într-un meci cu trei eliminări
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa pregătită de Dan Petrescu a reușit să câștige cel de-al treilea meci din grupele Europa League, scor 1-0, pe terenul celor de la Rennes. 

În ciuda faptului că atmosfera a fost una ostilă încă din start, meciul a început cum nu se poate mai bine pentru “feroviari”. Goalkeeper-ul gazdelor a fost eliminate după un fault la Traore, iar Deac a executat perfect lovitura liberă rezultată și a deschis scorul. Deși au preferat să joace cartea contraatacului, clujenii au avut ocazii importante la poarta francezilor.

Djokovic și Deac au fost cei mai periculoși jucători ai CFR-ului și au trecut în repetate rânduri pe lângă un nou gol. Speranțele formației din Gruia se puteau nărui după aproape o jumătate de oră, în Niang a șutat pe lângă poartă, din penalty. Până la pauză, clujenii au încercat să profite de spațiile din defensiva adversă și Djokovic a ratat alte oportunități bune. Totuși, scorul pauzei  rămas 1-0 pentru CFR Cluj.

Startul actului secund s-a desfășurat după aproape același scenariu. Omrani a recuperat o minge, dar a fost faultat de Camavinga la marginea careului, iar puștiul francez a fost eliminat. Deac nu a reușit să înscrie din nou din lovitură liberă, însă șutul său a trecut aproape. Deși avea doi oameni în plus pe teren, campionii au greșit mult în repriza secundă și au fost dominați copios de gazde. Situația campioanei s-a complicat în ultimele 10 minute, când Susic a încasat cel de-al doilea galben. Clujenii au rezistat eroic și au reușit să obțină cele trei puncte. 

Echipe de start:

Rennes: Mendy – Traore, Gnagnon, Morel, Maouassa (Lea-Siliki ‘75) – Raphinha (Siebatcheu ‘80), Camavinga, Bourigeaud, Del Castillo (Bonet ‘7) – Niang, Hunou

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – Djokovic (Păun ‘70), Bordeianu (Hoban ‘66), Culio – Deac, Traore (Cestor ‘84), Omrani

În celălalt meci al grupei, Celtic s-a impus în fața lui Lazio, iar scoțienii conduc Grupa E, cu un punct în plus față de CFR Cluj. Următorul meci al "feroviarilor" va fi luni, împotriva Politehnicii Iași. 

Comenteaza