CFR Cluj – Viitorul. Cifrele duelului care poate aduce titlul de campioană în Gruia

CFR Cluj – Viitorul. Cifrele duelului care poate aduce titlul de campioană în Gruia
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Clujenii întâlnesc deținătoarea trofeului în ultima etapă a play-off-ului.

Liga 1 se apropie de final, iar tensiunea este mai mare ca niciodată. Între primele două clasate, CFR și FCSB e o diferență de doar un punct, iar titlul se poate juca până în ultima secundă. Bucureștenii vor întâlni campioană din urmă cu două sezoane, Astra Giurgiu, iar ”feroviarii” se vor duela cu deținătoarea trofeului, Viitorul Constanța.

În 15 întâlniri directe pe prima scenă a fotbalului românesc, palmaresul celor două echipe este perfect echilibrat. De șase ori a câștigat formația din Gruia, tot atâtea victorii are și echipa lui Hagi, iar trei meciuri s-au terminat la egalitate. Interesant este faptul că și palmaresul cu CFR gazdă este la fel de echilibrat. Din șapte meciuri disputate la Cluj, trei au câștigat “feroviarii”, trei constănțenii, iar unul s-a încheiat cu o remiză albă.

În sezonul regulat, cele două formații și-au împărțit victoriile, ambele reușind să triumfe pe teren propriu. CFR a câștigat cu 2-0 în Gruia, în timp ce Viitorul s-a impus cu 1-0 la Ovidiu. Totuși, în play-off, echipa lui Dan Petrescu a câștigat la limită meciul direct, 2-1.  

Un duel interesant este și cel al băncilor tehnice, dintre doi foști colegi atât la Steaua, cât și la echipa națională. Din patru întâlniri directe, Dan Petrescu a câștigat trei, iar Gheorghe Hagi s-a impus doar o dată.

Meciul dintre CFR și Viitorul se dispută duminică, 20 mai, de la 20:45, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. De la aceeași oră, pe Arena Națională, FCSB va juca împottriva Astrei Giurgiu.

Comenteaza