CFR Cluj vrea aurul în parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation

CFR Cluj vrea aurul în parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation
RMGC îşi va asocia numele cu echipa care a câştigat cele mai multe trofee în ultimii ani în România. Compania va deveni unul din sponsorii campioanei..

"Feroviarii" susţin că nu au avut nici o reţinere în a încheia o colaborare cu societatea care a stârnit numeroase controverse. Cele două părţi văd acest parteneriat ca pe unul care va aduce beneficii atât unora, cât şi celorlalţi: CFR va câştiga un nou sponsor, iar Roşia Montană Gold Corporation îşi va asocia numele cu cel al echipei care a obţinut cele mai multe trofee în ultimii ani în România.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire. Clubul va fi sponsorizat cu o anumită sumă de bani, care a rămas confidenţială, iar compania va beneficia de publicitate pe stadion - pe tabelă, led-screenuri, dar nu şi pe tricourile de joc. Reprezentanţii campioanei spun că nu au avut nici o reţinere în a-şi asocia numele cu cel al companiei miniere. "Este un parteneriat important pentru cele două societăţi. Sunt multe discuţii legate de acest proiect, dar eu nu am avut absolut nici o reţinere să implic compania printre sponsorii importanţi ai echipei. Numele CFR înseamnă performanţă şi ne asociem cu o firmă care are un proiect generos. Nu este nimic controversat când cineva investeşte bani şi dă dovadă de implicare socială. Şi noi tindem spre aur, adică spre primul loc, astfel că este o asociere între năzuinţele noastre şi ale celor de la Roşia Montană Gold Corporation", a explicat preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan, care susţine că nu se teme de reacţia fanilor. "Voi face o întâlnire cu ei, să le explic exact despre ce este vorba, poate nu s-au documentat bine. Cianura există într-o cantitate foarte mică în multe locuri, până şi în cafea sau în componenţa sâmburilor de migdale", a mai spus oficialul echipei din Gruia.

"Feroviarii" au promis că vor organiza un turneu pentru copii şi juniori în oraşele din apropierea Roşiei Montane, la Abrud şi Câmpeni, iar la unele meciuri vor veni autocare cu suporteri din acea zonă. Oficialul formaţiei "feroviare" a mărturisit că implicarea sa vine şi pe filieră personală. "Eu am o afinitate faţă de acest domeniu, întrucât provin dintr-o familie de mineri. Tata era miner şi mă lua cu el la lucru de când aveam şapte-opt ani. Mai târziu, înainte de a începe facultatea, chiar am lucrat câteva luni în mină. Am cunoscut bine procedeul de exploatare", a rememorat Iuliu Mureşan. Acesta a recunoscut că partea financiară a avut un rol important în semnarea parteneriatului, întrucât se gândeşte deja la bugetul pe sezonul viitor. Cu toate că au luat sume semnificative din transferuri în această iarnă, campionii sunt conştienţi că o ratare a participării în Liga Campionilor le va subţia veniturile. "Ne gândim pe termen lung, poate la anul nu vom mai ajunge în Liga Campionilor şi trebuie să ne facem bugetul", a admis Mureşan.

Directorul general al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase, spune că a vrut ca numele acesteia să fie asociat cu un club care este cunoscut pentru performanţă. "CFR vrea să continue performanţa, la fel ca şi noi. Ambele părţi ne dorim aurul. Vrem să fim parteneri ai principalilor jucători de pe piaţa sportivă, culturală din România. Vrem ca aurul să rămână în zonă, am început cu Roşia Montană, am continuat cu Alba Iulia şi acum ajungem la Cluj, care este capitala Transilvaniei. Folosim cea mai modernă tehnologie de exploatare a aurului şi vrem să devenim campionii redezvoltării industriei miniere din România. Avem un proiect pe 20 de ani, care deocamdată este în faza de avizare. Când va merge, vom putea discuta despre o altfel de implicare", a precizat Tănase.

Tănase vrea CFR-ul în Liga Campionilor

Directorul general al companiei RMGC, Dragoş Tănase, a fost invitatul special al Ştirilor Realitatea TV Cluj de aseară. "Noi alocăm sume importante care sunt investite pentru a aduce beneficii comunităţii în plan local, dar şi la nivel naţional. Susţinem şi alte proiecte, suntem alături şi de echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, dar CFR înseamnă performanţă la nivel înalt. Este un parteneriat puternic pentru ambele părţi. Având în vedere popularitatea de care se bucură CFR Cluj în acea zonă, vom aduce la fiecare meci suporteri din Roşia Montană. Acolo există şi un centru de fotbal pentru copii şi juniori şi sperăm să putem organiza un turneu amical în vară", a declarat Tănase la Realitatea TV Cluj. Oficialul ţine pumnii noilor parteneri pentru meciul de sâmbătă cu Poli Timişoara. "Sper ca CFR să câştige meciul cu Timişoara. Îmi doresc ca la final să fie cel puţin pe locul 2, care să o ducă în Liga Campionilor, acolo unde trebuie să fie", a precizat Dragoş Tănase.

 

Comenteaza