CFR dă piept cu tehnicianul care i-a adus ultimul titlu

CFR dă piept cu tehnicianul care i-a adus ultimul titlu
CFR Cluj întâlnește luni, pe teren propriu, Dinamo București, în cea de-a treia etapă a sezonului regulat din Liga 1. Disputa cu formația din Ștefan cel Mare poate cântări greu în stabilirea tabolului principalelor candidate la campionat.

În acest moment, primele șase ocupante din clasament (FC Voluntari, CSM Politehnica Iași, Dinamo, Steaua, Craiova și Gaz Metan Mediaș) adună fiecare un total de câte 6 puncte. Ierarhia mai poate suferi unele modificări după jucarea meciului dintre ACS Poli Timișoara și Pandurii Tg. Jiu, de duminică seara. Până la finalul partidei din Banat, gorjenii au 4 puncte, iar un eventual succes îi va duce pe prima poziție.

"Feroviarii" se regăsesc pe locul 12, cu un golaveraj de 3-3 și 3 puncte în minus. În prima etapă au învins Concordia Chiajna cu 2-0, pe teren propriu. În jocul precedent, elevii lui Vasile Miriuță (47 ani) au cedat cu 1-3 în fața Botoșaniului, în deplasare.

Dinamo a repurtat două succese în primele două confruntări din acest sezon. "Câinii roșii" au câștigat cu 4-1 în fața Astrei, la Giurgiu. Ulterior, au depășit cu 2-1 "lanterna roșie" a Ligii 1, ACS Poli, acasă.

În funcție de rezultatul de la Cluj, una dintre cele două combatante va face un prim pas în atingerea primelor obiective ale stagiunii. CFR ar ajunge la 0, situație în care poate spera la un loc în play-off pe termen lung. De cealaltă parte, echipa antrenată de Ioan Andone se poate desprinde de celelalte urmăritoare din prima ligă. Cu o victorie în fața "vișiniilor", Dinamo va ajunge la 9 puncte, iar etapa viitoare se va lupta cu liderul actual, FC Voluntari.

Misiunea grupării din Gruia e cu atât mai dificilă, dat fiind că va întâlni în doar 12 zile trei candidate la titlu. E vorba de Dinamo, Pandurii Tg. Jiu și Astra Giurgiu. Programul va fi completat și de partida cu CSU Craiova din Cupa Ligii, de joi.

CFR-ul nu-și poate permite pași greșiți în aceste confruntări. Orice eșec o poate îndepărta de linia mijlocie a clasamentului. În spatele clujenilor se află ASA Târgu-Mureș, cu un golaveraj de 2-7 și o penalizare de 6 puncte, iar pe ultimul loc se poziționează Timișoara. Cu un golaveraj de 1-2 și 12 puncte în minus, "bănățenii" se pot afunda și mai mult dacă vor pierde disputa cu Pandurii.

Tehnicianul dinamoviștilor, Ioan Andone (56 ani), se întoarce în calitate de adversar la formația unde a cucerit două titluri interne și o Cupă a României. În sezonul 2007-2008, fostul internațional român a realizat eventul cu CFR-ul. În primăvara lui 2012, Andone a obținut al treilea campionat din istoria formației "feroviare".

Andone a calificat echipa din Gruia în grupele Ligii Campionilor din stagiunea 2012-2013. Cu el pe bancă, CFR Cluj a eliminat Slovan Liberec (1-0, 2-1), FC Basel (2-1, 1-0) și a obținut 4 puncte în primele trei jocuri din grupă. La vremea respectivă, clujenii au învins cu 2-0 pe Sporting Braga, în deplasare, au pierdut la limită cu Manchester United acasă, 1-2 și au remizat în Turcia cu Galatasaray, 0-0. Ulterior, a fost înlocuit de Paulo Sergio. CFR-ul a încheiat, în cele din urmă, pe locul 3 în grupele Champions League și s-a calificat în 16-imile Europa League. A obținut cea mai mare performanță a unei echipe românești din istoria acestei competiții, 10 puncte. Un rezultat măreț la care a contribuit și Ioan Andone.

Pentru Dinamo poate fi o revanșă după finala Cupei pierdută în fața "vișiniilor" pe 17 mai. "Alb-roșii" au avut un avantaj de două goluri, grație reușitelor lui Gnohere (penalty) și Eric Bicfalvi. Dar echipa din Gruia a revenit prin Juan Carlos Ruiz și Cristian Lopez. CFR-ul a câștigat a patra Cupă a României din istorie la loviturile de departajare (5-4).

Cei mai periculoși jucători din tabăra CFR-ului pot fi atacanții Cristian Lopez (1 gol), Cristi Bud sau Bruno Guimaraes (1 gol), mijlocașul Antonio Jakolis (1 gol), fundașul Tuago Lopez, căpitanul Mario Camora și goalkeeperul Traian Marc.

De cealaltă parte, cei mai proeminenți fotbaliști de la Dinamo sunt atacanții Dorin Rotariu (2 goluri), Harlem Gnohere (3 goluri) și Valentin Lazăr (1 gol), fundașul Steliano Filip și portarul Laurențiu Brănescu.

Partida dintre CFR Cluj și FC Dinamo București se va disputa luni seară, de la ora 21:00, pe arena Dr. Constantin Rădulescu. Meciul va putea fi urmărit în direct la TV pe Dolce, Digi și Look.

La această oră se mai dispută partida ACS Poli Timișoara - Pandurii Tg. Jiu.

Echipe probabile:

CFR 1907 Cluj (4-4-2): Traian Marc - Mario Camora (cpt.), A. Mureșan, Larie, T. Lopez - Păun, Juan Carlos, Petrucci, Jakolis - Cristi Bud, Cristian Lopez

Antrenor: Vasile Miriuță

Dinamo București (4-3-3): Laurențiu Brănescu - Navarro, Nedelcearu, Mevlja, Steliano Filip - Ionuț Șerban, Busuladzic, Palic - Rotariu, Gnohere, Valentin Lazăr

Antrenor: Ioan Andone

Brigadă: Cristi Balaj (centru), Vasile Marinescu și Valentin Avram (tușă), Marian Pană (arbitru de rezervă)

Observator de joc: Aron Huzu

Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza