CFR - FCSB. Țucudean și Gnohere, din nou față în față. Echipa probabilă a clujenilor

CFR - FCSB. Țucudean și Gnohere, din nou față în față. Echipa probabilă a clujenilor
FOTO: gsp.ro

CFR și FCSB se întâlnesc, duminică seara, la Cluj. Este turul dublei care poate stabili campioana anului 2018.

 

Un meci aproape cât un campionat. Dintre CFR și FCSB pare să se aleagă premianta anului 2018. O victorie îi poate apropia pe clujeni de titlu, în contextul în care și Craiova a remizat la Ovidiu. Cu cinci puncte avans față de FCSB și șase față de Craiova, ceea ce acum este pentru jurnaliști și pariori ”posibil” va deveni ”probabil”. Pe de altă parte, nici egalul nu este o carte pierzătoare pentru feroviari, care ar păstra două lungimi în fața rivalei. Interesul este uriaș: biletele s-au epuizat deja. Indiferent dacă vor fi mai multe voci pro-CFR sau mai multe pro-FCSB, statistica va păstra cifra ”rece„: 18.000 de spectatori. 900 dintre aceștia sosesc duminică din capitală.


Țucudean și Gnohere se vor întâlni din nou. Acesta este un detaliu interesant al derby-ului. La meciul FCSB - Viitorul, cei doi au avut o altercație în urma căreia, eliminat, atacantul bucureștenilor a stat pe tușă trei etape. E de văzut cât de bine își vor putea ține nervii în frâu cei doi golgheteri ai Ligii I. În acest moment, lider este Țucudean, cu 13 goluri, urmat de Gnohere, cu 12.


Alexandru Ioniță, locul al treilea în acest clasament, a avut unele probleme de sănătate, dar sunt șanse mari ca el să poată juca. La Boli nu sunt semne de întrebare: el este accidentat și nu revine deocamdată pe gazon. După eliminarea din meciul cu CSM Poli Iași, Dan Petrescu va vedea meciul cu FCSB mai confortabil, din tribunele stadionului Dr. Constantin Rădulescu.

Echipa va fi probabil acceași ca la ultima confruntare. Postul lui Sebastian Mailat nu e sigur: acolo sunt multe opțiuni pentru antrenor - ar putea apărea Costache, Omrani, Păun sau Ioniță. Având în vedere faptul că terenul va fi umed și că Mailat este foarte iute, fostul echipier al Timișoarei pare favorit să intre din primul minut.

Iată 11-le probabil:

Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureșan, Camora - Culio, Hoban, Djokovic - Deac, Țucudean, Mailat.


CFR nu a pierdut niciun meci pe teren propriu în actualul campionat; o notă maximă pentru apărare, care a primit doar patru goluri în retur. Play-off-ul nu a început la fel de triumfal: cu Iașul, echipa feroviară a încasat un gol și a suferit până în prelungiri.


În sezonul regulat, CFR și FCSB au terminat de două ori la egalitate, 1-1. De fiecare dată, CFR a deschis scorul: Urko Vera, în tur, Vinicius, în retur; Budescu a marcat de ambele dăți pentru FCSB. De altfel, utimele trei partide dintre formațiile care se vor întâlni duminică seara s-au încheiat remize.


Bucureștenii au câștigat ultima dată la Cluj în august 2014, 1-0. Clujenii au învins ultima dată pe FCSB, în Gruia, la 1 noiembrie 2015, 2-0.

 

 

 

Comenteaza