CFR, înaintea FCSB în campionat, dar în urmă la cota de piață a jucătorilor

CFR, înaintea FCSB în campionat, dar în urmă la cota de piață a jucătorilor
Lotul formației antrenate de Nicolae Dică este cel mai valoros din Liga 1, cu mult peste contracandidatele la titlu.

Echipa de pe locul secund, FCSB, are cel mai valoros lot, evaluat la 27,8 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. În comparație, lotul liderului CFR e cotat la 20,5 milioane de euro, iar CS Universitatea Craiova, echipa de pe locul trei din Liga 1, la 16,3 milioane. Mai mult, FCSB se poate lăuda și cu cel mai mic număr de străini dintre cele trei echipe ce compun podiumul primei divizii. Bucureștenii au doar 6 stranieri, mult mai puțin decât CFR, care are 11, sau Craiova, cu 13.

Cel mai valoros jucător din campionat vine tot de la unica reprezentantă a României în cupele europene. Astfel, Constantin Budescu ocupă locul 1, fiind cotat la 2,3 milioane de euro, urmat de Denis Alibec, cu 2,2 milioane, și internaționalii Florin Niță și Alexandru Băluță, cu câte 2 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist al "feroviarilor" este noua achiziție, Alex Ioniță, cumpărat de la Astra cu 1 milion de euro, dar evaluat de transfermarkt.com la 1,5 milioane.

Ioniță este urmat în topul celor mai bine cotați jucători ai CFR, de Deac și Țucudean (ambii 1,4 milioane). Arlauskis, Boli și Manea sunt evaluați la 1,3 milioane de euro fiecare. Fundașul dreapta crescut de Viitorul este și fotbalistul cu cea mai mare ascensiune din lotul pregătit de Dan Petrescu. În momentul transferului la formația din Gruia, cota sa era de doar 450.000 de euro, dar între timp a crescut cu 850.000.

De asemenea, de când s-a întors la CFR, cota lui Ciprian Deac s-a dublat de la 700.000 la 1,4 milioane. De o creștere s-a bucurat și George Țucudean în prima parte a campionatului, de la 800.000 la 1,4 milioane, însă pe atunci atacantul evolua în tricoul campioanei en-titre. Kevin Boli este "feroviarul" a cărui cotă a avut cel mai mult de suferit, fundașul francez fiind evaluat acum cu 200.000 de euro mai puțin decât în momentul transferului de la Viitorul (1,3 milioane de euro).

Cei mai slab cotați jucători ai liderului sunt: Cosmin Vâtcă (150.000 de euro), Srdjan Luchin, Marius Coman (ambii 200.000) și Laurențiu Rus (250.000). Dacă Dan Petrescu ar ține cont doar de cota de piață a jucătorilor, primul 11 al CFR-ului ar arăta astfel: Arlauskis - Manea, Boli, Mureșan, Camora - Culio, Djokovic, Deac - Ioniță, Țucudean, Balde.

Formația clujeană joacă, în 24 ianuarie, al treilea amical al iernii împotriva echipei U23 a Borussiei Mönchengladbach. Partida are loc în cantonamentul din Spania, începând cu ora 16:45.

Comenteaza