CFR își poate lua ADIO de la Europa. A primit o nouă amânare în dosarul insolvenței

CFR își poate lua ADIO de la Europa. A primit o nouă amânare în dosarul insolvenței
CFR Cluj are șanse mici să mai joace la anul în cupele europene. Formația antrentă de Vasile Miriuță a primit o nouă amânare în dosarul insolvenței.

Instanța a respins cererea "feroviarilor" de ieșire din insolvență, stabilind un nou termen pentru data de 27 iunie. Motivul ar fi apariția altor firme sau jucători care solicită plata unor datorii. În acest caz, CFR Cluj își poate lua adio de la cupele europene pentru sezonul 2018-19. Ca să primească licența, echipa din Gruia ar fi trebuit să iasă din insolvență până la finalul acestei luni.

Programat inițial vineri, 26 mai, termenul a avut loc mai devreme, pe 23 mai. Administratorul judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu, susține însă că echipa și-a achitat toate datoriile. Clubul a făcut un apel, care urmează să se judece luni, 29 mai.

"S-a respins cererea de închidere a procedurii. Probabil că actualul judecător așteaptă să vadă cum se va soluționa apelul. S-au făcut toate plățile. Bani nu mai are nimeni de luat. Legal, financiar, moral, ar fi trebuit să fi ieșit deja (din insolvență - n. red.). Starea de fapt fiind schimbată, curtea de apel ar trebui să închidă procedura", a declarat Zăvăleanu pentru Ziua de Cluj.

Printre cei care au contestat ieșirea din insolvență se numără și fostul jucător al CFR-ului, Vasile Maftei. Fundașul de 36 ani susține că mai are de luat bani de la "feroviari". El a evoluat la Cluj între 2010 și 2014.

"Domnul Maftei nu mai are bani de luat. Nu cred că are vreo șansă să obțină ceva în instanță. Până acum, i-au fost respinse toate pretențiile", a afirmat Răzvan Zăvăleanu.

În această săptămână, CFR Cluj a primit licența pentru următorul de campionat. Cu toate astea, ardelenii au un motiv în plus ca să iasă cât mai rapid din insolvență. Conform noului regulament al Comisiei de Licențiere a FRF, echipele aflate în insolvență nu vor mai putea juca în Liga 1 din sezonul 2018-19.

CFR a mai primit trei amânări în dosarul insolvenței în 2017, ultima pe 31 martie. La începutul lunii respective, noul acționar al clubului, Marian Băgăcean, a virat aproximativ 5 milioane de euro în conturile clubului pentru plata datoriilor. Recent, acesta a mai achitat alte 300.000 euro, notează gsp.ro.

Comenteaza