CFR-iștii, lideri la salarii în Liga 1. Clujenii au cei mai bine plătiți jucători din campionat

CFR-iștii, lideri la salarii în Liga 1. Clujenii au cei mai bine plătiți jucători din campionat
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

La capitolul bani investiți, campioana se luptă cu FCSB, principala urmăritoare din clasament.

După un sezon în care au câștigat titlul după o pauză de șase ani, “feroviarii” se luptă din nou la vârful Ligii 1. După ieșirea din insolvență, noul patron al echipei a investit și în salariile jucătorilor, iar CFR Cluj plătește lunar 500.000 de euro către fotbaliștii săi, conform GSP, iar FCSB, 360.000 de euro.

Dacă roș-albaștrii investesc în sumele de transfer al jucătorilor, clujenii preferă să aducă fotbaliști liberi de contract pe care îi atrag cu salarii mult pe nivelul primei ligi. Prin comparație, ultimele două campioane dinaintea CFR-ului plătesc de cinci ori mai puțini bani pe salarii decât “feroviarii”, Astra – 100.000, iar Viitorul – 80.000.

Principala sursă de venit a formației pregătită de Antonio Conceicao sunt drepturile TV, de unde campioana primește 3,6 milioane de euro în acest sezon. Suma nu este suficientă pentru a acoperi bugetul și clujenii trebuie să se reorienteze pentru a putea plăti salariile.

Dacă în anii precedenți, CFR-ul vindea fotbaliști precum Alvaro Pereira, Lacina Traore sau Moudou Sougou pe bani mulți, în ultima perioadă clujenii nu au mai vândut pe o sumă importantă. Cei mai bine plătiți fotbaliști ai campioanei sunt brazilianul Julio Baptista (50.000 euro/lună) și Ciprian Deac (25.000 euro/lună).

În timp ce Deac a avut o contribuție importantă la titlul din sezonul trecut, fostul fotbalist de la Real Madrid e mai mult o umbră a jucătorului care impresiona în La Liga. Atacantul în vârstă de 37 de ani a jucat în doar 43 de minute pentru CFR în acest sezon.

Comenteaza