CFR-istul din topul mondial al fidelităţii

CFR-istul din topul mondial al fidelităţii
| Foto: CFR Cluj Facebook

De Valentine's Day, un cunoscut institut pentru studii sportive, din Neuchatel, a publicat un clasament alcătuit pe criteriul fidelității față de aceeași echipă. 

Studiul celor de la CIES Football Observatory, efectuat pe 60 de divizii din întreaga lume și actualizat la meciurile din week-end-ul trecut, ia în calcul jucătorii care au legat cele mai multe sezoane la o echipă, a transmis gsp.ro

Portughezul naturalizat român, Mario Camora se află în topul fidelităţii. Camora (37 de ani), căpitanul lui CFR Cluj, are 13 sezoane la rând la echipa din Gruia.

Potrivit studiului publicat de CIES Football Observatory, portughezul naturalizat român se află pe locul al 69-lea în topul alcătuit pe criteriul fidelității față de un club pentru jucători în activitate.

Românul de adopție a adunat 497 de meciuri la CFR Cluj, în care a reușit 13 goluri și 38 de pase decisive. Este fotbalistul străin cu cele mai multe partide în Superligă (382). Și a atins cota de 600 de partide la echipele de club din carieră.

CFR-istul din topul mondial al fidelităţii
sursa foto: gsp.ro

Mario Camora mai are angajament cu echipa pregătită de Adrian Mutu până pe 30 iunie 2025 și este cotat pe Transfermarkt.de la 500.000 de euro. 

Liderul mondial în ce priveşte fidelitatea faţă de echipă este jucătorul rus Akinfeev, cu 21 de stagiuni la ȚSKA Moscova.

Comenteaza