CFR, la cel mai slab început de retur din ultimii doi ani

CFR, la cel mai slab început de retur din ultimii doi ani
CFR Cluj trece prin cel mai slab început de retur din ultimele două sezoane. ”Feroviarii” nu au câștigat niciun meci de aproape o lună și au pierdut și prima poziție din clasament.

Ultima victorie a ceferiștilor datează din 1 octombrie. Trupa lui Dan Petrescu a învins-o atunci cu 2-0 pe Juventus București, în ultima etapă din sezonul regulat. După acest rezultat, ardelenii au remizat cu FC Botoșani (0-0), au pierdut la Viitorul (0-1), iar în ultimul joc s-au împiedicat și cu Gaz Metan (0-0). Ba mai mult, CFR a fost eliminată și din Cupa României, la "11" metri, de FC Botoșani. Aceste rezultate au încins și spiritele în rândul suporterilor din Gruia.

"Am o stare foarte urâtă din cauza acestor fani. Pot să mă certe, să mă înjure, să zică ce vor. Dar să nu uite unde e CFR, să se uite la clasament (CFR era lider în acel moment - n. red.). Și cât e acolo măcar să ne ajute.

Azi ziceai că jucăm în deplasare și ne certau toți. N-am văzut încurajări, n-am văzut ce trebuie la o echipă care joacă acasă. Câteodată echipa nu joacă, antrenorul nu e inspirat, atunci fanii să fie la înălțime. Credeam că la greu, ne vor fi aproape. Dacă ajungem pe 6, ce o să ne facă?", spunea Petrescu, după remiza cu Botoșani.

Ultimul rezultat a produs, însă, o ruptură și mai mare între fani și antrenor. O parte dintre ei i-au cerut demisia "Bursucului".

"Mă așteptam (ca fanii să-mi ceară demisia, n. red.), dar nu înțeleg motivul. Să mi-l spună. Cineva cred că are un interes, altfel nu înțeleg. Am refuzat naționala și am ales să rămân la CFR, dar suporterii sunt cum sunt.

Sunt puternic și nu am nicio problemă. Nu voi demisiona niciodată de la CFR Cluj. Putem să fim și pe ultimul loc. Numai dacă mă vor da afară, doar atunci voi pleca", declara antrenorul "feroviarilor", după meciul cu Gaz Metan.

CFR Cluj a pierdut în acest moment poziția de lider, coborând pe 2, cu 34 puncte. Locul 1 a fost adjudecat de FCSB, cu 35 puncte. Cu toate astea, Iuliu Mureșan îl susține în continuare pe Dan Petrescu.

"Nu (am ce să-i reproșez lui Dan Petrescu, n. red.), lucrează foarte bine. E cel mai bun antrenor din România. Nu avem niciun motiv ca să nu colaborăm în continuare", afirma președintele CFR-ului, la începutul săptămânii.

De l-a introducerea sistemului play-off/play-out, în sezonul 2015-2016, CFR trece prin cel mai slab început de retur. Dacă în 2016, CFR avea trei victorii consecutive după primele trei runde, acum nu a reușit să câștige nicio partidă. Nici în 2015 nu au stat rău, ceferiștii bifând atunci 2 victorii și un eșec. Aceste diferențe sunt de-a dreptul surprinzătoare, ținând cont că echipa era în insolvență atât în sezonul 2015-16, cât și în 2016-2017. 

Cum a început CFR returul sezonului regulat în ultimii doi ani:

2015-2016: CFR Cluj - FC Viitorul 1-2, ACS Poli Timișoara - CFR Cluj 1-2, CFR Cluj - FCSB 2-0
2016-2017: Concordia Chiajna - CFR Cluj 1-2, CFR Cluj - FC Botoșani 1-0, Dinamo - CFR Cluj 0-2
2017-2018: CFR Cluj - FC Botoșani 0-0, FC Viitorul - CFR Cluj 1-0, CFR Cluj - Gaz Metan Mediaș 0-0

Golaverajul CFR-ului în primele trei runde ale returului:

2015-2016: 5-3
2016-2017: 5-1
2017-2018: 0-1

Comenteaza