CFR nu a reușit încă o minune pe Celtic Park. Clujenii au pierdut primele puncte în grupele Europa League

CFR nu a reușit încă o minune pe Celtic Park. Clujenii au pierdut primele puncte în grupele Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația preăgtită de Dan Petrescu nu a reușit să repete performanța din urmă cu aproape două luni și a fost învinsă, scor 2-0.

Ambele formații au început timid partida de la Glasgow, cu amintirea meciului din august încă în memorie. Treptat, gazdele au pus stăpânire pe joc, în timp ce clujenii au părut sufocați de ritmul impus de scoțieni. Fundașul Jullien a trecut de două ori pe lângă gol în primul sfert de oră, dar dominația celor de la Celtic s-a concretizat în cele din urmă. La jumătatea reprizei, Edouard a reușit să îl învingă pe Arlaislos și a deschis scorul. “Feroviarii” au încercat să pună presiune pe adversari, însă fără succes. Singurul moment periculos a venit în minutul 26, dar golul lui Boli a fost anulat pentru un offside la Rondon. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0.

Startul actului secund a fost unul modest. CFR Cluj a încercat să mențină posesia, dar gazdele le-au pus probleme serioase. După o oră de joc, scoțienii au plecat pe contraatac, iar mingea a ajuns din nou în plasa porții lui Arlauskis, de data aceasta din gheata lui Elyounoussi. După primirea celui de-al doilea gol, clujenii au părut mai activi și mai curajoși. Totuși, singura oportunitate a venit la un șut trimis de Ciprian Deac și respins de portarul Forster. Celtic a părut că a învățat din greșelile din urmă cu aproape două luni și s-a impus cu 2-0.

Echipe de start:

Celtic Glasgow: Forster - Elhamed, Ajer, Jullien, Bolingoli - Brown, McGregor, Forrest (Hayes ‘85) - Christie (Ntcham '90), Edouard, Elyounoussi

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – Djokovic (Golofca ‘81), Bordeianu, L. Aurelio (Culio ‘58) – Deac, Rondon (Păun ‘70), Omrani

Următorul meci al CFR-ului va fi reeditarea Supercupei României, împotriva celor de la VIitorul. Partida e programată duminică, de la ora 20:30.

Comenteaza