CFR, aproape de o sponsorizare record pentru fotbalul românesc

CFR, aproape de o sponsorizare record pentru fotbalul românesc

Clubul CFR Cluj urmează să semneze un contract de sponsorizare record pentru fotbalul românesc, cu o companie din străinătate care dorește să devină astfel cunoscută în Europa.

Performanțele formației din Gruia din ultimii doi ani, cucerirea celor două titluri interne consecutive și mai ales calificarea în primăvara Europa League, în urma unui parcurs început din turul doi preliminar, a atras atenția asupra sa, conform GSP.

O firmă importantă care urmează să vină să investească la Cluj, dar care dorește să devină rapid cunoscută în Europa, este gata să semneze cu CFR Cluj un contract de sponsorizare fără precedent în fotbalul românesc: 16 milioane de euro în doi ani.

Înțelegerea dintre cele două părți ar urma să fie anunțată curând, cel mai probabil chiar până la revenirea echipei din cantonamentul din Spania, care se va încheia în 25 ianuarie.

Conform unor surse din apropierea grupării din Gruia, firma respectivă ar urma să vină cu o sponsorizare de 7 milioane de euro în primul an. Iar pentru cel de-al doilea, suma ar urma să crească, ajungând la 9 milioane de euro.

Parteneriatul s-ar putea extinde și mai departe, cu o singură condiție: echipa lui Dan Petrescu să reușească să ajungă și anul acesta în grupele unei competiții europene. Există indicii că acesta ar fi fost și unul dintre motivele pentru care tehnicianul a ales să ignore orice altă ofertă care a sosit pe adresa sa în această iarnă și să continue alături de CFR.

Vestea a ajuns și la jucători. După ce, în ultimii doi ani, au existat episoade în care aceștia s-au plâns de întârzieri cu plata salariilor sau achitarea primelor după rezultatele din cupele europene, aceste griji ar putea să dispară.

Întrebat despre zvonul că CFR ar urma să aibă un buget-record în acest an, Ciprian Deac a reacționat, zâmbind: "Așteptăm să vedem ce va fi. Da, e bine să fie stabilitate, pentru că asta ne dă încredere. E bine să știi că la data stabilită ai salariul în cont. Fiecare jucător are familie și pentru asta muncim".

Conform Prosport, sponsorizarea ar ajunge la 20 de milioane de euro. 15 milioane de euro a încasat deocamdată CFR de la UEFA, în urma traseului european început vara trecută, la Astana. 

Comenteaza