CFR, război total împotriva arbitrilor. Petrescu: ”Suntem cei mai furați din România”. Mureșan: ”Am făcut memoriu la FRF”

CFR, război total împotriva arbitrilor. Petrescu: ”Suntem cei mai furați din România”. Mureșan: ”Am făcut memoriu la FRF”
CFR Cluj este pornită total împotriva arbitrajelor. Dan Petrescu e convins că ”feroviarii” au cea mai dezavantajată echipă din Liga 1. Președintele clubului, Iuliu Mureșan, nu a rămas nici el dator și a făcut un memoriu la FRF.

Petrescu crede că CFR e dezavantajată din cauza presiunii puse de adversari. "Am fost scoși dintr-o competiție de arbitri. Și-au bătut joc de noi".

"Sunt foarte nemulțumit de felul în care suntem arbitrați. Suntem cea mai furată echipă din România, din ultimii 10 ani. Totul din cauza anumitor persoane care vorbeau la televizor numai de CFR. Am deranjat (CFR a fost liderul Ligii 1 până în etapa a 16-a - n. red.) pe toată lumea și ne-au oprit.

Nu știu cum, dar au reușit. Noi venim cu faze clare. Chemăm toți arbitrii din lume dacă vreți și vă arătăm ce am avut. E clar că jucătorii noștri puteau să marcheze, e clar că am greșit și eu, dar greșelile mari le-au făcut alții împotriva noastră. Nu știu ce se va întâmpla când vom juca rău. Dar acum, echipa nu a jucat slab.

Echipa a dominat, a creat, dovadă că în ultimul meci am avut 15 șuturi la poarta adversarului. 15-0 la cornere. Se întâmplă așa multe lucruri în careul advers și arbitrii nu văd nimic. Am marcat goluri clare cu Steaua și Botoșani, am avut penalty-uri clare. Dacă era proba video, aveam opt puncte în plus și nu mai zicea nimeni nimic.

Sper ca în viitor să fie și alții dezavantajați, nu CFR. La ultimul joc, au trimis un arbitru (Marian Barbu - n. red.) aflat la debut. Săracul nu vedea nicio fază. Trimiteți un arbitru care știe să arbitreze. Am fost scoși dintr-o competiție (Cupa României - n. red.) de arbitri. Și-au bătut joc de noi. Să se scoată penalty-urile, să nu mai dea la nimeni. Vedem atunci ce se întâmplă".

Iuliu Mureșan nu a rămas nici el dator. Președintele formației din Gruia a făcut un memoriu la Federația Română de Fotbal. "Am avut atâtea penalty-uri că e și greu să le numărăm".

”Am făcut un memoriu la președintele Răzvan Burleanu. În el am arătat că CFR a fost arbitrată dezastruos în ultimele patru partide (cu Botoșani, Viitorul, Botoșani în 16-imile Cupei și Gaz Metan - n. red.). Greșelile care au fost sunt foarte mari și Dan are dreptate, au viciat rezultatele. Ne-au anulat goluri. Am avut penalty-uri clare, care nu s-au acordat. Am avut atâtea penalty-uri că e și greu să le numărăm.

De exemplu, în minutuș 12 cu Viitorul, a fost un fault asupra lui Deac și era penalty clar. Era Colțescu arbitru. După aceea a arbitrat în continuare. Nu știu cum îi sancționează Comisia pe arbitri, eu zic că nicicum. Arbitrii din România au o imunitate și inamovibilitate ca și judecătorii, greșesc și nu sunt pedepsiți.

Ar trebui să nu mai arbitreze 4 etape, dar arbitrii care au greșit împotriva noastră au arbitrat în etapa următoare. La meciul cu Botoșani, Omrani și cu încă doi jucători au fost opriți dintr-un offside total eronat. Nu aveau cum să nu vadă. În minutul 24, am avut gol anulat. Apoi a fost acel penalty clar la Rus, a fost călcat. Prins cu mâna.

A fost un penalty la Djokovic, când s-a urcat pe el un jucător de la Botoșani. Cu Gazul ce să mai zic? Acest Barbu, pe care nu știu de unde l-au scos, după ce greșește la un joc, ne arbitrează pe noi și face praf meciul. De ce la primul lui meci în Liga 1? De ce l-au delegat nouă? De ce nu fac asemenea experimente și cu alte echipe cei de la CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor - n. red.)?

A fost fault la Vera, la Djokovic. Au fost penalty-uri clare. Au spus și specialiștii, foști mari arbitri, că au fost penalty-uri la fazele respective. Deci avem și o confirmare. Nu ne victimizăm. Realitatea este cea care se vede.

E clar că ceva s-a întâmplat după declarațiile oficialilor de la Steaua, că CFR e avantajată, niște aberații, niște prostii și se vede clar că arbitrii au fost influențați psihologic. Acum le e frică să fluiere când e o acțiune în careu. Pur și simplu se fac că nu văd și trec peste", a declarat Mureșan.

Comenteaza