CFR se transformă! Andone pregăteşte schimbări pentru meciul cu Steaua

CFR se transformă! Andone pregăteşte schimbări pentru meciul cu Steaua
Formaţia clujeană schimbă strategia în meciul de duminică, iar Ioan Andone ar putea alinia o echipă eminanemte ofensivă.

"Feroviarii" sunt la 9 puncte distanţă de Steaua şi trebuie neapărat să câştige la Bucureşti pentru a mai putea spera la titlu, orice alt rezultat scoţându-i din luptă. Clujenii au obişnuit să evolueze pe contraatac în meciurile importante, dar Ioan Andone este gata să rişte totul împotriva Stelei. 

Cinci victorii a bifat CFR-ul în Europa până la înfrângerea cu Manchester United, scor 1-2. În toate cele cinci partide, dubla cu Slovan, cea cu FC Basel şi deplasarea de la Braga, CFR-ul a jucat prudent şi a lovit cum ştie mai bine, pe contraatac. Adversarele au început să-i citească jocul, iar Andone va fi lipsit duminică şi de aportul principalului său om de contraatac, Modou Sougou, care este accidentat şi are şanse mici să joace. Nici egalul nu îi este suficient echipei din Gruia, iar tehnicianul ia în calcul schimbarea strategiei de joc. Andone pregăteşte o echipă construită să atace şi va risca totul pentru a câştiga. „Este obligatoriu să câştigăm cu Steaua pentru că ne-am apropia la şase puncte de ei şi am avea şanse să îi ajungem. Este un meci foarte important, trebuie câştigat neapărat. Campionatul a fost mereu principalul nostru obiectiv şi este şi acum", a explicat şi căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu.

Conducerea clujenilor este dispusă să schimbe şi strategia de premiere din campionat, tocmai pentru acest joc. În mod obişnuit, fotbaliştii ar trebui să primească recompense financiare pentru pachete de câte trei sau patru jocuri, dar lucrurile se vor schimba la acest meci, fiecare jucător urmând să încaseze o primă consistentă în cazul unui succes pe Arena Naţională.

Şi Steaua acordă o atenţie sporită meciului şi este conştientă că va scoate din luptă una dintre principalele contracandidate dacă se va impune, mai ales că are mai are doar două jocuri dificile până la finalul turului, cu Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo. Este binecunoscută şi strategia impusă de patronul Gigi Becali, care i-a sugerat lui Reghecampf să odihnească mai mulţi jucători importanţi în partidele din Europa League pentru a nu risca eventuale accidentări. „Nu mă interesează, campionatul e pe primul loc. Batem pe CFR şi îi scoatem de tot din luptă, ei nici nu mai contează apoi. Apoi Steaua e campioană. Învingem şi scăpăm de o grijă", a anunţat Becali.

Intră Hora

Cu Sougou incert şi Matias Aguirregaray suspendat după cartonaşul roşu încasat cu Gloria Bistriţa, Ioan Andone îl va titulariza, cel mai probabil, pe Ioan Hora, pe banda dreaptă. În 10 etape, mijlocaşul a bifat doar 83 de minute şi a marcat un gol cu CSMS Iaşi (2-2) din etapa a cincea.

Comenteaza