CFR și Universitatea, în urne diferite în Cupa României. Când se trag la sorți grupele

CFR și Universitatea, în urne diferite în Cupa României. Când se trag la sorți grupele
| Foto: frf.ro

Cele două rivale din Cluj-Napoca s-ar putea întâlni din nou în competiție, la fel cum s-a întâmplat anul trecut.

Stagiunea precedentă i-a pus pe "studenți" și pe "feroviari" față în față și în Cupa României, pe lângă cele două dueluri din campionat. Universitatea și CFR s-au calificat împreună din Grupa C, din care au mai făcut parte Farul Constanța, Rapid, CSC Dumbrăvița și CSM Alexandria.

Situația s-ar putea repeta și în actualul sezon, având în vedere că cele două se află în urne diferite înaintea tragerii la sorți a grupelor. Trupa lui Andrea Mandorlini se află în Urna 1, în timp ce elevii lui Ioan Ovidiu Sabău fac parte din Urna 2.

Urna 1: Farul Constanța, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, FC Rapid 1923, Sepsi OSK, U Craiova 1948, ACS Petrolul 52

Urna 2: FC Voluntari, Universitatea Cluj, FC Botoșani, Hermannstadt, UTA Arad, Dinamo 1948, Oțelul Galați, Chindia Târgoviște

Urna 3: CSA Steaua, Gloria Buzău, Corvinul 1921 Hunedoara, CSM Alexandria, FC Bihor Oradea, CS Tunari, SCM Zalău, Progresul Pecica

Grupe Cupa Romaniei

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” și “2b”. În același timp, echipele din urna valorică 3, deja împarțite în grupe, vor primi prin tragere la sorți denumirea generică “3a” și “3b”.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului țintar:

  • Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a
  • Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
  • Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b

*Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent.

Tragerea la sorți a fazei grupelor Cupei României, ediția 2023-2024 va avea loc în 6 septembrie, cu începere de la ora 15:00.

Comenteaza