CFR-ul continuă campania de achiziții: “Mi-aș dori încă un fundaș central și jucători tineri”

CFR-ul continuă campania de achiziții: “Mi-aș dori încă un fundaș central și jucători tineri”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Deși campionii au bifat șapte transferuri în această vară, Dan Petrescu își dorește să aibă mai mulți fotbaliști la dispoziție.

După două titluri consecutive în Liga 1, formația din Gruia își dorește acum și un parcurs important în cupele europene, iar tehnicianul echipei vrea să aibă cât mai mulți jucători la dispoziție. Petrescu este de părere că celor mai recente achizții, Sylla și Pereira, le va fi greu să se adapteze și recunoaște că mai vrea un stopper și jucători care să se încadreze în regula U21.

Tehnicianul campioanei a vorbit depsre mutările din pauza competițională. “Nu cred că jucătorii care nu au făcut pregătirea de vară vor reuși să se adapteze, niciodată nu s-a întâmplat. Din păcate nu am reușit să aducem tot ce mi-am dorit. Rondon și Aurelio au făcut pregătirea cu noi, la fel și Burcă și Susic. Nu va fi ușor pentru cei care au venit mai târziu, trebuie să îi evaluez, dar noi nu avem timp de antrenamente. În luna iulie vom avea opt meciuri. Vom sta în avioane și în cantonament.

Sylla are un avantaj fiindcă a venit din campionatul Norvegiei, unde a jucat, însă nu cunoaște pe nimeni aici. Cred că nu știe nici numele colegilor. Pereira e un jucător cu CV foarte bun, însă vine de acasă. Când a semnat, el a venit de la Mallorca, sigur nu s-a antrenat pe acolo”, a spus antrenorul.

Dan Petrescu a dezvăluit și pozițiile pe care le consideră vulnerabile la CFR Cluj. “Am pierdut doi jucători foarte importanți, Manea, care pentru noi a fost Messi și pe Boli. Suntem descoperiți pe postul de fundaș central, unde avem doar trei oameni, pe Burcă, Vinicius și Mureșan. Poate îl mai putem folosi acolo pe Hoban. Dar, mi-aș dori încă un fundaș central care să fie pregătit să joace.

Ne mai dorim să aducem jucători tineri, nu înseamnă că nu am încredere în cei pe care îi avem, dar vreau să aduc fotbaliști care au jucat. Vreau jucători tineri, care au jucat în Liga 1. Noi îl avem doar pe Costache care a jucat. Ne mai trebuie cel puțin doi jucători care eu jucat constant în Liga 1”, a declarat fostul internațional.

Antrenorul a explicat și criteriile după care sunt aleși fotbaliști la echipele unde antrenează. “Când aleg un jucător, el trebuie să îndeplinească trei condiții. Să fi jucat constant fotbal în sezonul precedent. Apoi, trebuie să aflu de la cei care l-au antrenat sau cu care a lucrat că este un caracter bun și un profesionist. După e important ce văd la analiza video. Dacă eu i-am luat pe toți acești jucători, înseamnă că ei au îndeplinit condițiile”, a precizat Petrescu.

 

Comenteaza