CFR vrea să păstreze distanța față de celelalte pretendente la play-off

CFR vrea să păstreze distanța față de celelalte pretendente la play-off
Echipa lui Vasile Miriuță va juca, sâmbătă, 17 decembrie 2016, pe teren străin, cu Voluntari, în ultima partidă de campionat din acest an.

"Nu ne gândim încă la vacanță, iar asta s-a văzut și în meciul de Cupă cu Iașiul. Băieții au muncit mult ca să câștige acel joc și ne dorim cu toții să învingem și în duelul de mâine. Ultima impresie contează enorm, pentru că echipa a făcut o jumătate de an foarte bună. Trebuie să tratăm cu seriozitate partida de la Voluntari și să scoatem maximum de puncte. E o formație puternică, cu un antrenor experimentat.

Va fi un duel extrem de dificil. Avem 4 puncte avans față de Astra și 5 față de Botoșani. Dacă nu era acea penalizare de 6 puncte, am fi fost la 10 puncte distanță de ei și puteam spune că accederea în play-off e deja rezolvată. Dar așa, suntem la mâna noastră și depindem numai de noi. Decât să fugim după unii, mai bine să alerge alții după noi", a spus tehnicianul formației din Gruia.

Din lotul "feroviarilor" vor lipsi Tomislav Sorsa (nerefăcut după o accidentare), respectiv Billel Omrani (suspendat). Voluntariul nu se va putea baza, în schimb, pe Florin Cernat. Mijlocașul de 37 ani a primit un cartonaș roșu în eșecul cu Timișoara, scor 0-1, din etapa precedentă.

"E un meci foarte important pentru noi, deoarece avem nevoie de toate cele 3 puncte. Trebuie să ne menținem pe loc de play-off, să păstrăm distanța față de celelalte echipe care ne urmăresc și să terminăm anul cu o victorie. Nu ne va fi ușor, Voluntariul fiind o echipă valoroasă. Chiar dacă lipsește Cernat, un jucător exponențial pentru ei, noi trebuie să rămânem la fel de concentrați și să dăm totul pe teren pentru a câștiga", a declarat goalkeeperul Traian Marc.

CFR Cluj ocupă locul 6 în acest moment, ultimul care asigură prezența în play-off, cu 30 puncte. Etapa trecută, elevii lui Vasile Miriuță au cedat cu 1-2 pe terenul celor de la CS Universitatea Craiova. Voluntariul este pe 10, cu 8 puncte mai puțin.

Partida dintre CFR Cluj și FC Voluntari se joacă sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari și va conta pentru runda cu numărul 21 din sezonul regulat al Ligii 1. Întâlnirea poate fi urmărită la televizor pe Dolce, Look sau Digisport.

În tur, "feroviarii" s-au impus clar în fața ilfovenilor, scor 5-0. Golurile victoriei de atunci au fost marcate de Cristi Bud (hatt-trick), Billel Omrani și Tomislav Gomelt.

Comenteaza