CFR vrea să termine campionatul cu fruntea sus. ”Mergem să câștigăm la Viitorul, nu ne interesează cine ia titlul”

CFR vrea să termine campionatul cu fruntea sus. ”Mergem să câștigăm la Viitorul, nu ne interesează cine ia titlul”
Antrenorul lui CFR Cluj, Vasile Miriuță, își dorește să încheie campionatul cu o victorie pe terenul Viitorului și anunță că nu îl interesează cine va lua titlul. Cele două formații se întâlnesc sâmbătă, 13 mai, de la ora 20:00.

În ultimele 6 etape, "feroviarii" au înscris un singur gol și au primit 8. CFR a suferit, de asemenea, două eșecuri drastice cu Craiova și Dinamo în ultimele două meciuri, ambele încheiate la scorul de 0-3.

Ardelenii nu pot termina mai sus de locul 4, nu pot evolua în cupele europene din sezonul viitor din cauza insolvenței, astfel că meciul cu Viitorul va conta doar pentru palmares. Cu toate astea, Miriuță anunță că va alinia cea mai bună echipă cu constănțenii, dorindu-și să încheie campionatul cu fruntea sus.

"Vom juca la Viitorul cu cea mai bună echipă pe care o avem la dispoziție. În afară de Camora și de Gomelt, care sunt accidentați, și Tiago Lopes, care este suspendat, toți jucătorii vor intra în teren. Vom alinia cea mai bună echipă. Pe mine nu mă interesează cine câștigă campionatul, jucăm doar pentru noi. Mergem să câștigăm.

Faptul că am pierdut două meciuri, cu Craiova și Dinamo, pe toți ne doare. Dar nu are rost să mai intru în detalii. Noi n-am ieșit din insolvență, la 7-8 jucători le expiră contractele, e foarte greu să-i motivezi. Noi nu putem juca în cupele europene, nu se poate discuta pentru prelungirea contractelor la unii", declarat antrenorul lui CFR Cluj.

Miriuță a răspuns și acuzațiilor în care s-a spus că elevii săi s-ar fi dat la o parte în partidele cu Craiova și Dinamo. "Nu prea citesc presa, dar mi se spune ce speculații s-au făcut după meciul cu Dinamo. S-au făcut acuzații la adresa jucătorilor mei, iar asta mă deranjează enorm de mult. Părerea mea e că nu-i frumos să se vorbească de alte echipe, așa cum nu vorbim nici noi. Noi la fiecare meci am jucat cu cea mai bună echipă și nu ne-am dat la o parte", a afirmat acesta.

Pentru duelul cu Viitorul vor fi indisponibili Camora, Gomelt, Mincă (toți trei accidentați) și Lopes (suspendat după un roșu primit cu Dinamo). În meciul de sâmbătă vor fi pe teren, însă, Deac, Omrani, Rus, Păun, Nouvier, Peteleu, Larie și Horj, conform declarațiilor făcute de Vasile Miriuță.

Pe 26 mai se va judeca al patrulea termen pentru ieșirea din insolvență a CFR-ului. Dacă ardelenii vor avea câștig de cauză, vor putea evolua în cupele europene din sezonul 2018-2019.

CFR Cluj - Viitorul se joacă sâmbătă, de la ora 20:00, în localitatea constănțeană Ovidiu. Partida va conta pentru ultima etapă din play-off. Tot în aceeași rundă se va decide și cine va ieși campioană. Favorite la trofeu sunt primele două clasate, Viitorul și FCSB, ambele cu câte 41 puncte. În funcție de rezultatul pe care îl va obține, CFR poate influența câștigătoarea titlului.

Ce jucători pot pleca din vară: Tiago Lopes (final de contract), Cristi Bud (final de contract), Ionuț Larie (final de contract), Juan Carlos Ruiz (final de contract), Tomislav Gomelt (îi expiră împrumutul de la Bari), Dan Roman (final de contract), Andrei Mureșan (final de contract), Cosmin Vâtcă (final de contract)

Clasament play-off, înaintea ultimei etape:

1. FCSB - 41 p.
2. Viitorul - 41 p.
3. Dinamo - 39 p.
4. CFR Cluj - 33 p.
5. CSU Craiova - 31 p.
6. Astra - 26 p.

Comenteaza