Cifrele sezonului în Liga 2. “U Cluj”: Cel mai bun atac și doi din primii trei golgheteri

Cifrele sezonului în Liga 2. “U Cluj”: Cel mai bun atac și doi din primii trei golgheteri
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț a încheiat unul dintre cele mai dificile sezoane din eșalonul secund, dar emoțiile continuă pentru clujeni, care au de disputat două meciuri de baraj împotriva celor de la Hermannstadt.

După un sezon complicat, în care cinci echipe s-au luptat pentru promovare până aproape de final, FC Universitatea Cluj a încheiat campionatul pe podium. Totuși, poziția a treia nu a fost suficientă pentru promovarea directă, așa că “studenții” se văd nevoiți să dispute o dublă manșă de baraj contra unei formații din Liga 1, Hermannstadt.

Deși startul a fost unul cu mari probleme în deplasare, prima victorie “afară” fiind înregistrată abia în etapa a 11-a, clujenii păreau mari favoriți în partea a doua a campionatului. În ciuda unor serii de invincibilitate, “Șepcile roșii” au suferit mai multe înfrângeri suprinzătoare, cu adversari mai slab cotați, precum Dacia Mioveni sau Ripensia Timișoara. Partidele ușoare în care s-au pierdut puncte le-au fost fatale “studenților”, care acum trebuie să treacă și prin emoțiile barajului.

Contrar jocului care nu a impresionat o bună parte din sezon, jucătorii Universității Cluj au reușit să înregistreze mai multe statistici remarcabile. Formația clujeană are cel mai bun atac din eșalonul secund, cu 85 de reușite, și a doua defensivă, cu 26 de goluri încasate, două mai mult decât Academica Clinceni.

Dintre cele 85 de reușite, 22 au venit de la Cristian Gavra, cel care s-a clasat pe locul al doilea în ierarhia marcatorilor, la finalul campiontului. Alte 19 goluri au venit de la căpitanul Dorin Goga, cel care, în multe momente, a fost decisiv. De menționat sunt și Florescu și Hațiegan, cu câte șase goluri.

La capitolul apariții. Gavra este lider, cu 37 de meciuri în actualul sezon. În urma sa se află portarul Dur-Bozoancă, cu 36 de apariții, dar și veteranii Cordoș (31), Abrudan, Giurgiu și Goga (toți 30). Alexandru Coman a strâns 29 de meciuri, Taub și Florescu, câte 27, în timp ce Hațiegan a jucat în 26 de partide.

De-a lungul sezonului, ZIUA de CLUJ a oferit note fotbaliștilor, în funcție de prestația avută în teren. Și la acest capitol, căpitanul Goga este printre lideri, cu o medie de 6,9. Printre remarcați se mai numără Dur-Bozoancă (6,67), Pîrvulescu (6,66), Giurgiu (6,59) și Gavra (6,51).

Antrenorul Bogdan Lobonț a strâns o medie a notelor de 6,31, în cele 16 partide în care a fost evaluat.

Echipa tip a Universităţii, în funcţie de notele acordate jucătorilor (4-3-3)

Dur-Bozoancă
(6,67 - 28 meciuri) – Coman (6,59 - 22 meciuri), Cordoș (6,12 - 24 meciuri), Sepsi (5,94 - 18 meciuri), Berci (5,9 - 20 meciuri) – Giurgiu (6,59 - 22 de meciuri), Florescu (6,15 - 19 meciuri), Greu (6,07 - 13 meciuri) – Goga (6,9 - 22 meciuri), Gavra (6,51 - 27 meciuri), Pîrvulescu (6,66 - 12 meciuri).

Antrenor: Bogdan Lobonț (6,31 - 16 meciuri)

Pentru Universitatea urmează dubla de baraj împotriva celor de la Hermannstadt. Prima partidă se va disputa pe Cluj Arena, duminică, 9 iunie, de la 18:00. Returul va avea loc la Sibiu, în 12 iunie, de la aceeași oră.

Comenteaza