Cifrele Universității Cluj după primele 5 etape. Echipa lui Lincar are cel mai slab start dintre nou-promovate

Cifrele Universității Cluj după primele 5 etape. Echipa lui Lincar are cel mai slab start dintre nou-promovate
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația clujeană a înregistrat două rezultate importante în primele două runde, iar jocul a fost unul convingător, însă trei eșecuri consecutive au tăiat din elanul "studenților". Antrenorul Erik Lincar s-a bazat tot pe jucătorii cu care a reușit promovarea, cu două excepții: Chipciu și Bălan.

Dacă remizele cu FCSB și CS U Craiova și prestația "Șepcilor roșii" din primele două runde ale Superligii au dat speranțe suporterilor, rezultatele înregistrate cu FC Argeș, Petrolul Ploiești și UTA au redus din entuziasmul fanilor clujeni.

La capătul primelor 5 etape din sezonul regulat, FC Universitatea Cluj se numără printre cele trei formații din Superligă care nu au simțit încă gustul victoriei, alături de Chindia Târgoviște și CS Mioveni. 

Prin comparație, celelalte nou-promovate, Petrolul și Hermannstadt, au obținut deja primele succese. Ploieștenii s-au impus chiar în meciul direct contra "studenților" și apoi au învins Rapidul, în timp ce sibienii reprezintă revelația startului de sezon, fiind încă neînvinși.

Rezultatele înregistrate de FC Universitatea Cluj:

  • 1-1 vs. FCSB (d)
  • 1-1 vs. CS U Craiova (a)
  • 1-3 vs FC Argeș (d)
  • 0-1 vs Petrolul Ploiești (a)
  • 1-2 vs UTA (d)

Trupa lui Erik Lincar a reușit să înscrie de numai 4 ori în primele 5 etape. Doar CS Mioveni și Petrolul Ploiești au înscris mai puțin, trei goluri fiecare. 

Dintre cele 4 goluri marcate, 3 au fost reușite de noua achiziție Adrian Bălan, celălalt purtând semnătura lui Ioan Filip, care este și cel mai bun pasator al echipei, cu două assist-uri.

În ceea ce privește fotbaliștii sosiți în perioada de mercato, Adrian Bălan este primul clasat și în topul minutelor jucate, fiind urmat de cel mai important transfer al verii, Alex Chipciu.

Clasamentul minutelor jucate de noile achiziții ale Universității Cluj:

  1. Bălan - 452
  2. Chipciu - 440
  3. Purece - 200
  4. Brănescu - 192
  5. Baravykas - 186
  6. Briceag - 173
  7. Pițian - 161
  8. Hlistei - 74
  9. Bic - 38
  10. Simon - 28

La o analiză a cifrelor, devine evidentă strategia lui Erik Lincar de a se baza pe nucleul de jucători care a obținut promovarea în stagiunea precedentă. Denis Ipas este singurul integralist al echipei clujene în primele 5 runde, fiind urmat în clasamentul minutelor jucate de cei doi oameni de la centrul terenului, căpitanul Romario Pires și Ioan Filip.

La polul opus se află Dragoș Tescan, cel care s-a accidentat în prima repriză a meciului cu FCSB, tânărul Albert Hofman și Alexandru Boiciuc, atacantul care încă nu este pus la punct cu pregătirea fizică.

Clasamentul minutelor jucate de cei care au evoluat la "U" Cluj și în sezonul trecut:

  1. Ispas - 483
  2. Romario Pires - 470
  3. I. Filip - 436
  4. Ely Fernandes - 327
  5. Pîrvulescu - 320
  6. Romeo - 297
  7. Gorcea - 291
  8. F. Ilie - 233
  9. Remacle - 163
  10. Haită - 146
  11. Boiciuc - 55
  12. Hofman - 46
  13. Tescan - 44

Astfel, într-un prim 11 al minutelor jucate în primele 4 etape, doar două dintre noile achiziții, Chipciu și Bălan, și-ar face loc printre titulari. 

Primul 11 în funcție de minutele jucate:

Gorcea - Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu - Romario, Filip - Chipciu, Purece, Ely - Bălan

Pentru FC Universitatea Cluj urmează duelul cu Sepsi OSK, care va reprezenta revenirea fotbalului de prima ligă pe Cluj Arena, după ce primele două meciuri considerate "acasă" s-au disputat la Mediaș, întrucât stadionul a fost închiriat de organizatorii festivalului UNTOLD.

Comenteaza