Cine e London Lions, echipa cu care se va duela U-BT Cluj-Napoca în sferturile de finală EuroCup

Cine e London Lions, echipa cu care se va duela U-BT Cluj-Napoca în sferturile de finală EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României luptă pe teren propriu cu echipa britanică pentru un loc în "careul de ași" al competiției continentale.

U-BT Cluj-Napoca se va afla față în față cu istoria miercuri, când va întâlni London Lions în sferturle de finală ale EuroCup. Jocul împotriva britanicilor reprezintă ultimul pas înainte de o calificare între cele mai bune 4 echipe ale competiției europene.

Adversarul "studenților" nu va fi unul facil, trupa londoneză fiind cea mai bună formație din baschetul britanic. Înființat în urmă cu aproape cinci decenii, clubul a trecut prin mai multe localități, iar din stagiunea 2012-2013 reprezintă metropola britanică. De-a lungul timpului, London Lions au cucerit trei titluri, trei cupe și un trofeu al British Basketball League.

Echipa londoneză a debutat în competițiile continentale la începutul anilor '90, în preliminariile Cupei Korac, a mai jucat în FIBA Europe Cup, Basketball Champions League și, pentru al doilea sezon consecutiv, evoluează în EuroCup.

Baschetbaliștii de la London Lions sunt antrenați de Petar Bozic, nume important în Serbia și fost secund al lui Dusko Vujosevic. Pe lângă jucătorii englezi, sub comanda sa se află 5 americani și un canadian.

De remarcat sunt Sam Dekker, jucător cu peste 200 de meciuri în NBA, David Nwaba, un alt sportiv cu mare experiență în baschetul american, internaționalul englez Gabe Olaseni și fostul "student" Jordan Taylor.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și London Lions se va disputa miercuri, 13 martie, de la 19:00.

Comenteaza