Cine e Maribor, următoarea adversară europeană a CFR-ului. Slovenii abordează dubla cu un nou antrenor

Cine e Maribor, următoarea adversară europeană a CFR-ului. Slovenii abordează dubla cu un nou antrenor
| Foto: facebook.com/nkmaribor

Cele două formații se luptă pentru un loc în grupele UEFA Conference League, cea de-a treia competiție continentală.

Eliminați de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al UEFA Champions League, "feroviarii" și-au continuat parcursul în UEFA Conference League, unde au trecut, nu fără emoții, de Inter d'Escaldes și Shakhtyor Soligorsk pentru a ajunge la duelul cu Maribor.

În schimb, trupa din Slovenia i-a eliminat chiar pe bieloruși în primul tur preliminar al Ligii Campionilor pentru ca mai apoi să piardă la limită, 1-0 la general, în turul secund contra celor de la Sheriff Tiraspol. Maribor nu a rezistat nici în UEFA Europa League, unde a pierdut de două ori cu HJK Helsinki (0-3 la general).

În stagiunea precedentă, viitoarea adversară a CFR-ului a devenit pentru a 16-a oară campioană a Sloveniei, cu un avans de doar trei puncte față de următoarea clasată, Koper. Celor 16 titluri din palmaresul echipei se adaugă și 9 Cupe ale Sloveniei.

Totuși, startul noului sezon a fost unul dezastruos pentru Maribor, care a câștigat doar două partide în toate competițiile și ocupă ultimul loc în campionat, după 5 etape. Unul dintre motivele din spatele formei slabe ar putea fi și retragerea legendei Marcos Tavares, cel care a agățat ghetele în cui la 38 de ani, nu înainte de a evolua în 580 de meciuri pentru Maribor, reușind să marcheze 209 goluri și să ofere 94 de pase decisive.

Rezultatele negative au dus și la schimbarea antrenorului, chiar înaintea dublei cu CFR Cluj. Începând din 16 august, noul antrenor al echipei este croatul Damir Krznar, cel care îl înlocuiește pe slovenul Radovan Karanovic. În vârstă de 50 de ani, Krznar și-a legat cariera de Dinamo Zagreb, acolo unde a fost atât secund cât și principal, dar a condus și academia.

De-a lungul istoriei, Maribor a întâlnit o singură echipă din România. În sezonul 1993-1994, slovenii se duelau cu Gloria Bistrița, în Cupa UEFA. În țara noastră scorul a fost egal, 0-0, iar la retur, Maribor s-a impus cu 2-0. De partea cealaltă, CFR Cluj nu a mai întâlnit în cupele europene echipe din Slovenia.

Prima manșă a duelului care va decide sezonul european al ambelor echipe este programată joi, 18 august, de la 21:15.

Comenteaza