Cine e Sivasspor, următoarea adversară a CFR-ului în Conference League. Turcii nu au nicio victorie în actualul sezon

Cine e Sivasspor, următoarea adversară a CFR-ului în Conference League. Turcii nu au nicio victorie în actualul sezon
| Foto: facebook.com/sivasspor

Campioana României se pregătește pentru cel de-al doilea meci din Gruia G a competiției continentale.

După remiza 1-1 din partida cu Ballkani, CFR Cluj primește vizita celor de la Sivasspor, care au înregistrat același scor în prima rundă, însă împotriva cehilor de la Sparta Praga. Turcii trec printr-o perioadă complicată și nu au mai învins din ultima etapă a sezonului trecut.

Rezultatele înregistrate de Sivasspor în actualul sezon:

  • vs. Trabzonspor 0-4 (Supercupa Turciei)
  • vs. Gaziantep 1-1 (Superlig)
  • vs. Adana Demirspor 0-3 (Superlig)
  • vs. Malmo 1-3 (Europa League)
  • vs. Alanyaspor 1-1 (Superlig)
  • vs Malmo 0-2 (Europa League)
  • vs Beșiktaș 1-3 (Superlig)
  • vs. Karagumruk 0-0 (Superlig)
  • vs. Slavia Praga 1-1 (Conference League)
  • vs. Istanbulspor 1-1 (Superlig)

Cu toate acestea, ultimele luni au fost cele mai bune din istoria clubului revenit în Superlig în 2017. Sivasspor a cucerit în luna mai Cupa Turciei, după o finală câștigată în prelungiri contra celor de la Kayserispor. Primul trofeu din istoria clubului le-a dat șansa elevilor lui Riza Calimbay să evolueze în play-off-ul Europa League, de unde au fost eliminați de Malmo, cu 5-1 la general.

Antrenorul în vârstă de 59 de ani al celor de la Sivasspor este unul dintre cei mai experimentați din Turcia și deși și-a petrecut întreaga carieră de jucător la Beșiktaș, după ce a devenit tehnician a trecut pe la nu mai puțin de 13 echipe. Tehnicianul le-a mai pregătit pe Goztepe, Denizlispor, Ankaragucu, Rizespor, Beșiktaș, Anakraspor, Eskisehirspor, Mersin, Kasimpasa, Antalyaspor, Trabzonspor și Konyaspor.

În sezonul trecut din Superlig, Sivasspor a încheiat exact la jumătatea clasamentului, pe locul 10, din 20 de echipe. Totuși, rezultatele din actuala stagiune au dus formația pe locul 15, primul deasupra liniei retrogradării.

De-a lungul timpului, trei jucători din România au îmbrăcat tricoul celor de la Sivasspor. Între 2016 și 2020, Cristi Tănase, Paul Papp și Gabriel Torje au pentru echipa din Turcia. Pe de altă parte, meciul cu CFR Cluj va fi primul din istoria lui Sivasspor contra unei formații din România.

Cele mai importante nume din lotul turcilor sunt jucătorii din ofensivă. Max Gradel (34 de ani) are în palmares o Cupă a Ligii Franței alături de Saint Etienne și o Cupă a Africii cu naționala Coastei de Fildeș.

Ahmed Musa a fost timp de ani buni vedeta celor de la ȚSKA Moscova și a evoluat în Premier League pentru Leicester City, iar Clinton N'Jie are în CV echipe precum Lyon, Totenham și Marseille. De asemenea, veteranul Mustapha Yatabare a câștigat Cupa Franței cu Guingamp și a fost golgheterul Ligue 2.

Cel mai importat transfer al verii la Sivasspor a fost cel al polonezului Karol Angielski, în schimbul sumei de un milion de euro. Atacantul în vârstă de 26 de ani a venit de la Radomiak Radom pentru care a înscris de 18 ori în 34 de meciuri în prima ligă poloneză, în stagiunea precedentă.

O serie de jucători importanți ai celor de la Sivasspor nu vor fi disponibili pentru meciul din Gruia. Experimentații Hakan Arslan, Ziya Erdal și Robin Yalcin nu au fost incluși în lot, Kader Keita, Leke James și Erdogan Yesilyurt sunt accidentați, în timp ce Mustapha Yatabare se confruntă cu probleme personale.

Partida dintre CFR Cluj și Sivasspor din Grupa G a UEFA Conference League e programată joi, 15 septembrie, de la 19:45, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu".

Comenteaza