Cine e Slavia Praga, următoarea adversară a CFR-ului. Doi internaționali români evoluează pentru campioana Cehiei

Cine e Slavia Praga, următoarea adversară a CFR-ului. Doi internaționali români evoluează pentru campioana Cehiei
| Foto: sport.aktualne.cz

Formația din Gruia va întâlni în play-off-ul Europa League o echipă ce nu a pierdut niciodată în fața unui club din România.

După ce au trecut pe rând de Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic, “feroviarii” vor da în play-off peste un nou adversar tare. În fața clujenilor va sta campioana Cehiei, Slavia Praga, formație la care sunt legitimați și internaționalii români Alexandru Băluță și Nicolae Stanciu. La fel ca și scoțienii, cehii pornesc ca favoriți în duelul cu CFR Cluj, cel puțin prin prisma rezultatelor recente în cupele europene.

În sezonul trecut, deși au fost eliminați în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cehii au avut un parcurs surprinzător în Europa League. Formația pregătită de Jindrich Trpisovsky a ajuns până în sferturile de finală ale competiției, unde a fost eliminată de Chelsea. Printre victimele Slaviei în sezonul trecut s-au numărat Bordeaux, Zenit Sankt Petersburg sau Sevilla.

Și la nivelul loturilor, campioana Cehiei are avantaj, jucătorii Slaviei fiind cotați la 40,6 milioane de euro, față de cele 24,4 milioane la care sunt cotați elevii lui Dan Petrescu. Cel mai valoros jucător al cehilor este mijlocașul Tomas Soucek (7 milioane), urmat de Stanciu și de puștiul Alex Kral (ambii 3,5 milioane).

Prin comparație, Țucudean (3,5 milioane) e cel mai valoros jucător al CFR-ului, fiind urmat de Damjan Djokovic (2 milioane) și de Giedrius Arlauskis (1,9 milioane).

Slavia a început foarte bine campionatul în Cehia și după cinci etape conduce clasamentul cu 13 puncte, situație identică cu cea a “feroviarilor” în ierarhia Ligii 1. Golgheterul cehilor din acest sezon este Josef Husbauer, cel care a marcat de două ori în cinci apariții.

Prima manșă a duelului dintre CFR Cluj și Slavia Praga se va disputa în Gruia, marți, 20 august.

Comenteaza