Cine e Unicaja Malaga, primul adversar al ”studenților” în Top 16 Basketball Champions League

Cine e Unicaja Malaga, primul adversar al ”studenților” în Top 16 Basketball Champions League
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj-Napoca se va duela cu formația spaniolă în prima etapă a Grupei K, din cea de-a doua fază a competiției continentale.

Formația pregătită de Mihai Silvășan își începe marți, 25 ianuarie, aventura în faza TOP 16 a Basketball Champions League. Ardelenii întâlnesc una dintre cele mai importante echipe din competiție, și anume Unicaja Malaga. Fluierul de start se va da la ora 21:30, iar meciul va putea fi urmărit în direct pe Look Sport.

Unicaja Malaga participă în Liga Endesa, considerată cea mai valoroasă întrecere internă de pe Bătrânul Continent. Clubul are o tradiție de peste patru decenii, iar în primii ani de existență echipa s-a numit CB Caja de Ronda. De-a lungul istoriei, formația andalusă a cucerit un titlu și o cupă în Spania.

De asemenea, Unicaja are în palmares o Cupă Korac, adjudecată în anul 2000/2001. Trupa din Malaga a făcut imediat pasul spre Euroligă, acolo unde a evoluat timp de 15 sezoane consecutive. În stagiunea 2006/2007, Unicaja a ajuns până în Final Four, fiind eliminată de CSKA Moscoa.

Echipa nu a mai primit licență pentru Euroligă în vara lui 2015 și a ajuns în EuroCup. Drept urmare, Unicaja a pus mâna pe trofeu, după o finală cu Valencia. Investițiile nu au mai fost la fel de bogate, astfel că verzii participă în actuala stagiune în Basketball Champions League.

Merită trecut în revistă faptul că, în 2007, Unicaja a depășit-o pe Memphis Grizzlies într-un joc din cadrul NBA Europe Live, scor 102-99. Gruparea din statul american Tennessee miza la vremea respectivă pe Pau Gasol și Juan Carlos Navarro, două dintre legendele baschetului Iberic.  

Unicaja își dispută partidele de pe teren propriu la Palacio de Deportes José María Martín Carpena, o arenă cu o capacitate de 11.300 de locuri. Antrenor este grecul Fotios Katsikaris, care le-a mai pregătit pe Murcia, Hapoel Ierusalim și Gran Canaria. Totodată, Katsikaris a fost antrenor secund în NBA la Utah Jazz și a condus naționalele Rusiei, respectiv Greciei.

Elenul are la dispoziție un lot valoros, unde se regăsește inclusiv un dublu campion NBA. Norris Cole a câștigat două titluri NBA cu Miami Heat, fiind în același vestiar cu LeBron James, Dwyane Wade și Chris Bosh.

Malaga mizează și pe Michael Eric, un pivot nigerian, transferat direct de la CSKA Moscova. Căpitan este Carlos Suárez, fost baschetbalist la Real Madrid și Estudiantes. În plus, Darío Brizuela este component al naționalei Spaniei. Pe de altă parte, Unicaja l-a achiziționat recent pe Devin Williams, un pivot sosit din primul eșalon al Turciei.

În Liga Endesa, Unicaja are un bilanț de șase victorii și nouă înfrângeri, ocupând locul 12. Malaga o înfruntâ mâine în deplasare pe FC Barcelona.

Comenteaza