Cine sunt adversarii CFR-ului din Europa League. Radu Ștefan se întoarce acasă, iar Celtic e în căutarea răzbunării

Cine sunt adversarii CFR-ului din Europa League. Radu Ștefan se întoarce acasă, iar Celtic e în căutarea răzbunării
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia și-a aflat oponenții din grupele Europa League, iar în Gruia vor sosi Lazio, Celtic Glasgow și Rennes.

După un parcurs lung în preliminariile Ligii Campionilor, trupa lui Dan Petrescu a fost eliminată de Slavia Praga și a ajuns în grupele Europa League. Clujenii nu au putut evita numele importante la tragerea la sorți și au fost repartizați în Grupa E, alături de Lazio, Celtic și Rennes. Dacă pe scoțieni îi cunosc deja, după ce i-au eliminat în acest sezon, “feroviarii” joacă în premieră împotriva italienilor și a francezilor.

Lazio este de departe cel mai puternic adversar pe care îl vor întâlni clujenii în acest sezon. Formația din capitala Italiei este cotată la aproape 300 de milioane de euro, de 11 ori mai mult decât CFR Cluj. Elevii lui Simone Inzaghi sunt la al treilea sezon consecutiv în grupele Europa League, iar în urmă cu două stagiuni au ajuns chiar până în sferturi. Lazio e de două ori campioană a Italiei și are în palamres Cupa Cupelor și Supercupa Europei.

Din lotul italienilor face parte și fostul international Radu Ștefan, care e al doilea căpitan al formației. Cel mai valoros fotbalist al italienilor e Sergej Milinkovic-Savic (65 milioane de euro), urmat de Ciro Immobile (40 milioane de euro) și Luis Alberto (28 milioane de euro).

Echipa lui Lazio, din ultimul meci de campionat:

Strakosha – Luiz Felipe, Acerbi, R. Ștefan – Lazzari, Luis Alberto, Milinkovic-Savic, Parolo, Lulic – Correa, Immobile

Din urna a doua, sorții au ales-o pe Celtic Glasgow, mai vechea cunoștiință a clujenilor. În urmă cu două săptămâni, “feroviarii” învingeau cu 4-3 în Scoția, după ce în turul din Gruia scorul a fost 1-1 și se calificau în play-off-ul Ligii Campionilor. Acum, scoțienii au șansa răzbunării și se întorc la Cluj cu gândul la victorie. Elevii lui Neil Lennon domină în continuare întrecerea internă și își propun obiective îndrăznețe și în Europa.

Cu un lot cotat la 77,9 milioane, cei de la Celtic sunt favoriți din acest punct de vedere. Principalul pericol din tabăra scoțiană e James Forrest, scoțianul care a marcat atât la Cluj, cât și la Glasgow împotriva trupei lui Dan Petrescu. Edouard, McGregor și Ntcham sunt și ei adversari de luat în seamă. În plus, Omrani a fost ofertat de Celtic și s-ar putea întoarce în Gruia ca adversar.

Echipa lui Celtic din returul cu AIK Stockhom, din Europa League:

Gordon – Ajer, Bitton, Jullien, Bolignoli – Brown, McGregor – Forrest, Johnston, Christie – Edouard

Teoretic cel mai accesibil oponent al clujenilor este Rennes, echipă venită din urna a treia valorică. Totuși, jucătorii pregătiți de Julien Stephan au surprins Franța în ultimele luni. Mai întâi, Rennes a cucerit Cupa Franței în fața lui PSG, iar în startul noului sezon i-au învins pe parizieni în campionat. În stagiunea precedentă de Europa League, francezii au reușit să ajungă până în faza optimilor de finală, unde au fost eliminați cu greu de Arsenal, una dintre finalistele de anul trecut.

Din lotul cotat la 117,4 milioane de euro, cel mai cunoscut fotbalist este M’Baye Niang. Senegalezul evaluat la 12 milioane de euro a evoluat de-a lungul carierei în Serie A și Premier League pentru AC Milan, Torino sau Watord. Alți jucători importanți sunt Benjamin Bourigeaud (12 milioane de euro) sau poartarul Edouard Mendy (9 milioane de euro).

Echipa lui Rennes, din ultimul meci de campionat:

Mendy – Traore, Da Silva, Gelin, Morel, Maouassa – Camavinga, Bourigeaud, Grenier – Del Castillo, Niang

 

Comenteaza