Cine sunt câştigătorii Maratonului Apuseni. Participanţi între 7 luni şi 81 de ani FOTO

Cine sunt câştigătorii Maratonului Apuseni. Participanţi între 7 luni şi 81 de ani FOTO
Aproximativ 700 de alergători au trecut linia de sosire, sâmbătă, la Maratonul Apuseni, ce s-a desfășurat în stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj. Cel mai tânăr participant are 7 luni, iar cel mai vârstnic, 81 de ani.

La competiţie au participat alergători amatori și profesioniști din toate colțurile țării: Cluj-Napoca, București, Arad, Oradea, Tîrgu Mureș, Timișoara, Brăila, Galați, Brașov, Alexandria, Caransebeș, Pitești, Suceava și chiar din străinătate: Germania, Franța, Statele Unite, Bulgaria, Republica Moldova, Spania și Kazakhstan.

"Putem vorbi deja de o adevărată tradiție în ceea ce privește Maratonul Apuseni, de 4 ani evenimentul nostru crește cu fiecare ediție, atât din punct de vedere al calității, cât și din perspectiva numărului de participanți. Interesant anul acesta a fost că alergătorul cel mai tânăr a avut 7 luni și împreună cu mama sa a reușit să termine cursa de 2,2 km în doar 50 de minute la Proba Family. La polul opus, cel mai în vârstă concurent a fost Moșion Gheorghe, în vârstă de 81 de ani, un veteran al concursului nostru, ce pentru prima dată a alergat la proba de maraton, pe care, de altfel a și terminat-o cu succes, el fiind un obișnuit al semimaratoanelor. Valoarea premilor acordate în acest an a crescut și ea, fiind de aproximativ 26.500 lei, iar evenimentul nu s-ar fi bucurat de un așa success dacă nu ar fi fost și cei 130 de voluntari" declară Răzvan Samoilă, coordonatorul evenimentului.

La proba de Maraton - Masculin, câștigătorii acestei ediții la categoria Open au fost: Laza Florin Marcel din Băleni care a terminat cursa cu rezultatul 03:52:00, la doar 33 de secunde urmat de clujeanul Bogya Tamas, fostul compion al primelor 3 ediții, locul trei fiind ocupat de Bostan Adrian Alexandru din Sibiu, care a obținut timpul de 03:56:39.

La Maraton-Feminin, ocupantele primelor locuri au fost: Tănase Gianina din Timișoara, care a terminat cursa cu rezultatul 05:16:48, Marin Daniela din Brașov care a ajuns la Finish cu 05:28:13 și Neacșu Floricica din Galați cu un timp de 06:04:23.

Tot la categoria Open premianții probei de Semimaraton - Masculin au fost: locul I Mineran Constantin Gabriel din Ineu cu rezultatul 01:31:41, urmat îndeaproape de ocupanții locului II Miklos Artur din Târgu Lăpuș cu 01:34:53 și a locului III Bogya Gergely din Cluj-Napoca cu 01:36:41.

La Semimaraton-Feminin câștigătoarele au fost: locul I Mutter Ingrid din Brașov cu rezultatul 01:54:57, locul II Mica Ioana din Cluj-Napoca cu 01:59:59 și locul III Yana Sandieva din Bulgaria cu un timp de 02:05:55.

Traseul a avut punctul de Start și Sosire în zona Pensiunii Skiland, la o altitudine de 1390 m și s-a desfășurat pe ruta: Plopiș - Izvorul Gabrienii - Șesul Cald -Colțul Rotund - sub vf. Pietrele Mărunte - Crucea Crencii - Bocșești - Săgagea -Știolne - Cornu Pietrii - Valea Tisei - Dealul Boinic - Valea Vadului. Proba de maraton s-a derulat pe un traseu compus din 4 tronsoane și o diferență de nivel de 2230 m, în timp ce ruta de semimaraton a fost compusă din 2 tronsoane și o diferență de nivel de 883 m.

Maraton Apuseni este un eveniment ce stă sub umbrela Clubului Alpin Român, asociație ce promovează sporturile montane și își desfășoară activitatea specifică încă din 1936. Secția Universitară Cluj, organizatorul maratonului, este una din cele mai puternice secții C.A.R., înființată în ianuarie 2005 de către un grup de alpiniști clujeni, ce numară astăzi peste 150 de membri activi.

 

Etichete
Comenteaza