Cine sunt cele nouă transferuri cu care “U” atacă promovarea. Jucători crescuți de Sporting sau Benfica Lisabona vor să ducă echipa în Liga 1

Cine sunt cele nouă transferuri cu care “U” atacă promovarea. Jucători crescuți de Sporting sau Benfica Lisabona vor să ducă echipa în Liga 1

“Șepcile roșii” au achiziționat în cursul verii o serie de jucători care au sosit la Cluj pentru a duce formația de pe Someș direct în primul eșalon. 

Suporterii Universității Cluj nu mai concep încă un sezon în care favoriții lor să rateze promovarea, iar pentru îndeplinirea obiectivului formația clujeană s-a schimbat din temelii. Cu un nou staff tehnic, condus de Cristi Dulca din postura de principal, “studenții” au schimbat și strategia de transferuri. Echipa clujeană a semnat cu mai mulți portughezi care trebuie să aducă un plus de valoare lotului. Mai mult, doi jucători de mare perspectivă, Alex Pop și Victor Dican, au fost aduși și ei la Cluj.

Lista achizițiilor reușite de “studenți” în pauza competițională

Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" - Fundaș central, 31 ani, născut în Insulele Capului Verde, are și cetățenie portugheză. Vine de la FK Senica (locul 8 în prima ligă din Slovacia), pentru care a evoluat în 24 de partide și a înscris 5 goluri.

Format la academia celor de la Benfica Lisabona (2000-2005) şi la juniorii lui Academica de Coimbra (2005-2007), Kay a mai jucat în carieră la Belenenses, CSU Craiova şi Omonia Nicosia. Are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (Portugalia 2) și 11 în Liga NOS (Portugalia 1). A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naționalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol.

André Ceitil Castanheira – Mijlocaş defensiv portughez, 24 de ani, vine de la Leixōes, ocupanta poziției a șaptea la finalul stagiunii trecute din Segunda Liga, echipă pentru care a evoluat constant în ediția recent încheiată, reușind să bifeze 32 de prezențe.

Originar din Costa de Caparica, el a fost format de Benfica Lisabona, după care a jucat, pe rând, la Vitória Setúbal, Rio Ave, Cova Piedade, Sintrense, Farense și Leixōes. Totodată, a fost desemnat recent drept cel mai bun mijlocaș defensiv din liga a doua portugheză.

Pedro Mendes – Mijlocaș central de picior stâng, 25 de ani, crescut de Sporting Lisabona, vinde de la Gaz Metan Mediaș. În România, a mai jucat pentru Politehnica Iași (4 goluri și 4 pase decisive), dar a prins minute și în prima ligă din Portugalia, pentru cei de la Vitória Setúbal.

Hugo Firmino - Mijlocaș de bandă stângă, 30 de ani, originar din Lisabona, vine din liga secundă portugheză, de la Cova Piedade (locul 13), formație pentru care a înscris 6 goluri în sezonul trecut, după o carieră în care a jucat mai ales în țara natală, la União Madeira sau Gil Vicente, dar și în Cipru, pentru AEL Limassol.

Inacio Miguel – Fundaș central, 23 de ani, vine de la formația secundă a celor de la Braga. A terminat junioratul la Gil Vicente, iar în carieră a mai evoluat pentru Vila Real și Felgueiras. Are 57 de partide, 3 goluri și 3 pase decisive în liga secundă din Portugalia.

Ricardo "Rafa" Miranda – Atacant, 23 de ani, născut la Bercelos, în Portugalia, a trecut prin academiile celor de la Varzim şi Rio Ave. Înainte să ajungă la Cluj a jucat la Farul Constanţa, Rio Ave U23, Vilaverdense şi FC Pedras Rubras. Are convocări la loturile U16 şi U17 ale Portugaliei.

José Pedro Gonçalves da Costa – Portar, 25 de ani, născut la Oliveira do Bairro, în Portugalia, și crescut de Benfica, a mai evoluat la Braga B, Coimbra și Penafiel. Are 46 de partide în liga secundă din Portugalia, dar și convocări la toate naționalele de tineret ale țării sale, de la U15 la U19.

Alex Pop – Atacant, 19 ani, a evoluat în ultimii trei ani pentru Viitorul Constanța, dar s-a format ca fotbalist la “U”. Născut pe 1 februarie 2000 la Buenos Aires, în Argentina, Alex este internațional de juniori U18 și component al echipei Viitorului care, în sezonul trecut, a evoluat în UEFA Youth League.

Victor Dican – Mijlocaş defensiv, 18 ani, originar din Vâlcea, a început fotbalul la echipa spaniolă CD Ensanche Teruel, iar junioratul și l-a continuat în România la Dămila Măciuca și, apoi, la CSM Râmnicu Vâlcea. Vine la Cluj de la Metalurgistul Cugir, din Liga 3. A fost convocat la Naţionala U18.

Comenteaza