Foto Cine sunt noile achiziții ale Universității Cluj. Jucători cu experiență în Liga 1 vin să pună umărul la redresarea echipei

"Şepcile roşii" s-au reunit după o pauză de o lună, iar la prima ședință de pregătire a anului au fost prezenți și cei cinci fotbaliști transferați în această iarnă. Toţi vin de la echipe de Liga 1 sau au meciuri în primul eşalon.

Prima jumătate a sezonului nu a fost una fericită pentru FC Universitatea Cluj, care se află în a doua jumătate a clasamentului din liga secundă. După ce echipa a înregistrat doar cinci victorii în prima parte a stagiunii, conducerea a decis că este nevoie de o restrucutrare a lotului. Majoritatea fotbaliștilor aduşi în vară prin intermediul fostului director sportiv Octvian Morar au plecat și au făcut loc noilor achiziții. “Studenții” au transferat cinci fotbaliști, iar antrenorul Adrian Falub anunţă că își mai dorește doi atacanți până la începerea campionatului.

Andrei Mureșan

Stopperul sosit de la marea rivală din Gruia este probabil cel mai important transfer al iernii pentru “studenți”. Experimentatul fundaș central (34 de ani) poate aduce un plus important apărării lui Adrian Falub, care, în formula Kay-Crăciun, a suferit în multe momente, în prima parte a sezonului.

Mureșan a fost crescut de “Șepcile roșii”, dar a părăsit formația clujeană în urmă cu 12 ani. De atunci a mai jucat la Gloria Bistrița, Kuban Krasnodar (Rusia), Xazar Lankaran (Azerbaijan), Astra Giurgiu, Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și CFR Cluj.

Apărătorul central a strâns peste 200 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc și se poate lăuda cu 21 de prezențe și două goluri în competițiile europene. În palmaresul său se află două titluri în Liga 1, două Cupe ale României, o Supercupă a României, o Cupă a Azerbaijanului și o Cupă a Republicii Moldova.

Bogdan Barbu

Probabil cel mai bun mijlocaş din Liga 2 în ultimii doi ani, Bogdan Barbu (27 de ani) vine tot din Liga 1, de la o rivală la promovare din sezonul trecut, Academica Clinceni. Fotbalistul a fost om de bază în echipa care reușea să facă pasul anul trecut spre primul eșalon, însă în actuala stagiune a primit puține șanse din partea antrenorului Ilie Poenaru.

În sezonul 2018-2019, Barbu a înscris de 10 ori în 27 de apariții în Liga a 2-a, performanță completată cu nu mai puțin de 28 de pase decisive, fiind astfel principalul artizan al promovării Clinceniului.

În sezonul 2017-2018, mijlocașul are 20 de pase de gol şi 11 goluri în 36 de apariţii, iar în noua stagiune a reușit un gol în nouă jocuri de Liga 1. De-a lungul carierei, Barbu a mai evoluat la Sportul Studențesc, Fortuna Poiana Câmpina, FC Voluntari și Viitorul Domnești.

Cătălin Ștefănescu

Un alt jucător cu experiență la nivelul primei ligi, mijlocașul central (25 de ani) sosește de la Petrolul Ploiești. Fotbalistul a trecut și prin curtea vicecampioanei FCSB, care în 2016 plătea 50.000 de euro în schimbul său celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, clubul care l-a format. Totuși, Ștefănescu nu a apucat să debuteze pentru formația din capitală, dar a mai evoluat în Liga 1 pentru FC Voluntari și Poli Iași. Fotbalistul a strâns exact 100 de prezențe în primul eșalon.

Robert Neciu

Tânărul fundaș lateral (21 de ani) sosește direct din Liga 1, de la una dintre rivalele la promovare din sezonul trecut, Chindia Târgoviște. Jucătorul de bandă stângă a fost crescut de Viitorul Constanța, însă a fost împrumutat la Farul și la Chindia.

Pentru clubul lui Gică Hagi a evoluat doar de două ori, în timp ce pentru cealată formație de la malul mării a jucat în 15 partide în sezonul trecut al eșalonului secund. În actuala stagiune, Neciu a evoluat în 13 jocuri pentru Chindia Târgoviște, în Liga 1.

Dragoș Penescu

Cel mai tânăr dintre jucătorii sosiți în pauza competițională la “U” Cluj (19 ani) vine tot din primul eșalon. Dragoș Penescu a fost legitimat la FC Botoșani pentru care a jucat 15 minute în play-out-ul sezonului trecut. Jucătorul a evoluat mai mult pentru formația secundă a echipei, care joacă în Liga a 3-a. În cariera sa a mai trecut pe la Sportul Snagov, pentru care a bifat trei apariții în eșalonul secund.

Comenteaza