Update Cine va fi noul antrenor la "U". Numele de pe "lista scurtă" a clujenilor / UPDATE: Negocieri avansate cu un tehnician

Cine va fi noul antrenor la "U". Numele de pe "lista scurtă" a clujenilor / UPDATE: Negocieri avansate cu un tehnician

După ce Eugen Neagoe a "defectat" la Universitatea Craiova, "Șepcile roșii" s-au pus pe căutat antrenor. S-au oprit la o listă de șapte tehnicieni, dintre care doi străini. // UPDATE: Ioan Ovidiu Sabău a avut astăzi o primă rundă de negocieri cu președintele Radu Constantea.

UPDATE ProSport anunță că Sabău a avut astăzi o primă rundă de negocieri cu președintele Universității Cluj, Radu Constantea. Cei doi ar fi discutat datele unui posibile colaborări și condițiile de principiu în care Sabău ar prelua echipa în calitate de antrenor principal.

Fostul internațional al dori să-l aducă în staff-ul său pe Sandu Tăbârcă, care a activat inclusiv în cadrul FRF, fiind secretar general în Comisia Tehnică și secund la naționala under 21. Ca antrenor, acesta a mai pregătit Gloria Bistrița, Rapid și a fost director tehnic la Universitatea Craiova sau FC Brașov.

Discuția finală dintre Ioan Ovidiu Sabău și Radu Constantea va avea loc marți, spun aceleași surse. În condițiile în care președintele Universității Cluj și tehnicianul se vor pune de acord privind condițiile colaborării, Sabău ar urma să devină noul antrenor al "Șepcilor roșii", cu un contract până la finalul sezonului, în care obiectivul va fi salvarea echipei de la retrogradare.

---

ȘTIREA INIȚIALĂ Potrivit informațiilor Sport.ro, favorit în momentul de față să-i ia locul lui Neagoe ar fi Ioan Ovidiu Sabău. Acesta nu a mai antrenat din 2014, când a stat pe banca lui ASA Târgu Mureș, dar ar fi pregătit să revină "în iarbă".

După 2000, Sabău le-a mai condus pe ”U” Cluj, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Poli Timișoara și Rapid. Ultima dată când "Moțul" s-a aflat pe banca tehnică a unei echipe, ca principal, a fost în sezonul 2013-2014, la ASA Târgu Mureș.

După experiența de la Mureș, a avut o scurtă revenire ca jucător în județul Alba, în 2015, la vârsta de 47 de ani, când a bifat 75 de minute pentru Inter Ciugud, din Liga 4 județeană. Din 2016 până în 2019, a fost Manager sportiv al Universității Cluj, funcție pe care a părăsit-o după ce clubul a ratat promovarea în Liga 1 în urma barajului cu FC Hermannstadt.

Pe lista celor de la "U" se mai află cinci antrenori români, printre care și Mihai Teja, ultima dată la FC Botoșani, dar și doi tehniceni străini.

Comenteaza