Cine vrea să aducă parchet ca în NBA la BT Arena? Unul dintre ofertanţi, lucrări pentru Cluj Arena şi stadionul CFR

Cine vrea să aducă parchet ca în NBA la BT Arena? Unul dintre ofertanţi, lucrări pentru Cluj Arena şi stadionul CFR
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Două firme vor să livreze parchet ca în NBA la BT Arena, pentru care Primăria Cluj-Napoca pune la bătaie peste 200.000 de euro.

La licitaţia lansată în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), la început de decembrie 2018, pentru achiziţionarea unui "sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv şi sistem baschet competiţional, mobil şi pliabil pentru Sala Polivalentă (BT Arena) din municipiul Cluj-Napoca", s-au înscris două firme: Sport Arena şi Indfloor Group. Valoarea estimată a contractului este de 957.193,27 lei (200.000 euro), ofertele aflându-se în evalure tehnică şi financiară până în 17 mai 2019. 

Contracte cu şcoli din toată ţara şi un Campionat European de Baschet

Sport Arena S.R.L. este o firmă din Bucureşti, cu 15 ani vechime în furnizarea de soluţii complete pentru amenajarea terenurilor şi sălilor de sport, a bazelor sportive şi a stadioanelor. Este reprezentată de Radu Petre şi avea o cifră de afaceri de  2.815.198 lei în 2017. 

"Înfiinţată în 2003, Sport Arena a contribuit până în prezent la amenajarea, reamenajarea şi dotarea a peste 200 de terenuri de sport şi baze sportive din întreaga ţară. Cea mai importanta realizare o constituie amenajarea, în anul 2005, ca urmare a parteneriatului cu Universitatea Politehnica Bucureşti, a celei mai moderne baze sportive în aer liber din Romania Sport Arena - Politehnica. Un proiect unic în Romania a fost implementat în anul 2008, prin realizarea la şcolile şi liceele din municipiul Bacău a 34 terenuri de sport multifuncţionale.  De asemenea, Sport Arena ofera pieţei sportive din România echipamente şi instalatii specifice bazelor sprtive de cea mai bună calitate. Dovada o constituie furnizarea şi instalarea la Sibiu a sistemelor de baschet pentru Campionatul European de Baschet pentru juniori desfăşurat în 2006", se artă pe site-ul firmei bucureştene. 

Lucrări pentru Cluj Arena şi stadionul CFR Cluj 

Cea de a doua companie este Indfloor Group, înfiinţată în 2004, "ca urmare a mai multor solicitări venite din partea beneficiarilor, precum şi a firmelor de construcţii sau amenajări interioare care resimţeau lipsa unor soluţii complete şi de calitate pentru finalizarea pardoselilor, fie ele sportive, de interior, de exterior, pardoseli industriale, din PVC sau răşină epoxidică, mochetă sau parchet", se arată pe site-ul companiei din Baia Mare. 

Firma a derulat diverse proiecte pentru pardoseli sportive exterioare şi interioare în mai multe oraşe din ţară, precum şi în străinătate (Eleveţia, Ungaria), dar a desfăşurat şi câteva proiecte la Cluj-Napoca: un teren de tenis în 2006 (Conica Conipur 2S), recondiţionarea pistei Cluj Arena după Untold 2018, sistemul de pardoseală pentru Baza sportivă Salina Ocna Dej sau amenajarea de pardoseli poliuretanice (camere, vestiare, holuri, cai de acces pe teren) pentru Stadionul clubului de fotbal CFR 1907 din Cluj-Napoca. 

"Actuala suprafaţă de joc a ieşit din garanţie. Ne dorim să avem la Cluj o suprafaţă comparabilă cu cele pe care se joacă baschet în liga nord-americană, NBA. Echipa de baschet U-Banca Transilvania joacă la un nivel înalt de foarte mulţi ani, iar noi trebuie să rămânem competitivi, inclusiv în ceea ce priveşte suprafaţa de joc", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Ionuţ Rusu, directorul Sălii Polivalente BT Arena, la lansarea licitaţiei. 

Parchetul de la Eurobasket a ajuns în Floreşti

Cu ocazia meciurilor de la Campionatul European de Baschet din 2017, la Cluj a ajuns o suprafaţă nouă, de aproape 700 de metri pătraţi, însă administraţia clujeană a decis să nu o achiziţioneze după încheierea competiţiei. Parchetul a ajuns în cele din urmă la sala de sport din Floreşti, iar primarul Horia Şulea spune că a plătit pe ea 30.000 de euro. 

Polivalenta, extinsă pentru EuroBasket 2017

Anul trecut, de la 7.200, numărul de scaune a crescut la 9.300, la care s-au adăugat locurile din noul sector destinat reprezentanţilor mass-media. Extinderea a fost angajamentul pe care Clujul şi l-a luat în faţa Federaţiei Internaţionale de Baschet, atunci când a primit organizarea unei grupe a EuroBasket 2017. Costul proiectării, al lucrărilor şi al noilor dotări necesare pentru găzduirea competiţiei s-au ridicat la 16 milioane de lei.

Comenteaza