Ciprian Deac, un pachet de mușchi: Ce i-a cerut antrenorul Dan Petrescu

Ciprian Deac, un pachet de mușchi: Ce i-a cerut antrenorul Dan Petrescu
| Foto: prosport.ro

Vedeta campioanei s-a concentrat în ultimii ani pe antrenamentele suplimentare, în special cele pe cele din sala de forță. Însă Dan Petrescu i-a cerut de curând lui Ciprian Deac să o lase mai moale cu pregătirea suplimentară.

Dezvăluirea despre solicitarea antrenorului pentru mijlocașul ofensiv al lui CFR Cluj de 36 de ani a fost făcută de Cristian Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, potrivit gsp.ro. Un pachet de mușchi, Deac s-a concentrat în ultimii ani pe antrenamentele suplimentare, în special cele pe cele din sala de forță. Atipic, antrenorul i-a cerut să nu mai lucreze în plus şi aceasta pentru a fi mai odihnit.

„Deac ar fi şi mai bun dacă nu s-ar mai pregăti atât de mult. Ar fi mai verde. Chiar i-a cerut Dan să îi facă o promisiune că nu mai vine cu câteva ore înainte de antrenament. Ciprian Deac nu intră în antrenament până nu se duce în sala de forţă să îşi pregătească organismul. După antrenament din nou merge în sala de forţă, face alergări. 

După meciul cu FCSB, a avut glezna umflată, medicul i-a tras lichidul, după care i-a pus faşă, gheaţă. Dar Deac a ieșit apoi la antrenament. Alerga pe stadion de unul singur, deși era ziua de repaus!”, a declarat Balaj pentru Telekom Sport.

Deac aproape că nu mai are nevoie de preparatori fizici. Mijlocaşul are în cap fiecare exerciţiu. A învăţat totul când era la Schalke: “Lucrez abdomenul, braţele, pieptul, picioarele puţin. E un program pe care l-am făcut în Germania şi îl am mereu în minte. E un program pe care mi l-au făcut preparatorii de la Schalke, nu am făcut nimic de capul meu”, a declarat în trecut jucătorul campioanei despre pregătirea fizică. 

Când vine vorba de alimentaţie, Deac spune că nu are un regim deosebit. Se abţine doar de la sucuri acidulate sau dulciuri. “Fără alimentaţie nu poţi să faci nimic şi nu poţi să ai un corp cu “pătrăţele”, cum zice lumea. Eu cred că e 50 – 50. Jumătate alimentaţia, jumătate munca", spune vedeta de la CFR Cluj.

Comenteaza