Cluj Arena, gata să-i primească pe ”tricolori” pentru amicalul cu Chile | FOTO

Cluj Arena, gata să-i primească pe ”tricolori” pentru amicalul cu Chile | FOTO
Consiliul Județan a anunțat, joi, că gazonul de pe Cluj Arena este pregătit pentru amicalul România – Chile.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a dat asigurări că suprafața de joc a stadionului din Parcul Central se prezintă în condiții excelente.

"Îi asigur pe toți iubitorii fotbalului că atât gazonul, cât și arena, se prezintă în cele mai bune condiții și că stadionul emblemă al Clujului va fi din nou la înălțimea tuturor așteptărilor", a declarat Tișe.

Din dorința de a oferi spectatorilor șansa de a se bucura de un spectacol fotbalistic, reprezentanții Direcției de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena, împreună cu firma care se ocupă în mod direct de mentenanța gazonului, derulează în aceste zile ample operațiuni tehnice specifice pregătirii gazonului.

Până în momentul de față a fost realizat un complex de operațiuni constând în distribuirea de fertilizant granular si fertilizant solubil/fungicid, perierea și greblarea pe trei directii cu un utilaj specific de generație 2017, tunderea gazonului la fiecare 24 ore în ultimele 60 de zile, excepție făcând perioadele de timp nefavorabile, aerarea suprafeței de joc în vederea favorizării drenajului și a schimbului de substanțe pentru o mai bună stabilitate.

De asemenea, în perioada rămasă până la începerea partidei se vor realiza operațiunile de mentenanță curentă și se vor aplica tăvălugirile necesare pentru asigurarea planeității corespunzătoare.

Amicalul dintre România și Chile va avea loc marți, 13 iunie, de la ora 21:00, pe Cluj Arena. Înainte de meciul cu campioana Americii de Sud, "tricolorii" vor juca în deplasare cu Polonia, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21:45, în preliminariile CM 2018.

Naționala lui Christoph Daum ocupă locul 4 în Grupa E, cu 6 puncte după 5 etape. 

Lotul României pentru meciurile cu Polonia și Chile:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Florin Niță (FCSB), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Romario Benzar (FC Viitorul), Bogdan Țîru (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Cristian Săpunaru (Astra), Florin Gardoș (Southampton), Dragoș Grigore, Alin Toșca (Betis), Iasmin Latovlevici (Karabukspor), Cristian Ganea (FC Viitorul)

Mijlocași: Sergiu Hanca (Dinamo), Răzvan Marin (Standard Liege), Eric Bicfalvi (FC Ural), Mihai Pintilii (FCSB), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Băluță (CSU Craiova), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Bogdan Stancu (Bursaspor)

Atacanți: Dorin Rotariu (Club Brugge), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi), Florin Andone (Deportivo), Andrei Ivan (CSU Craiova)

Comenteaza