Cluj Arena îşi deschide porţile fotbalului mare. Pandurii atacă Europa din Ardeal

Cluj Arena îşi deschide porţile fotbalului mare. Pandurii atacă Europa din Ardeal
Echipa minerilor din Târgu-Jiu încearcă să obţină o victorie imensă în această seară la Cluj
în faţa uneia dintre cele mai bune echipe din Israel, Hapoel Tel Aviv.

Cluj Arena intră în această seară în fotbalul european. Pentru că nu are un stadion omologat la Târgu- Jiu, Pandurii a optat pentru arena din centrul Clujului în încercarea de se califica pentru prima dată în istoria clubului în play-off-ul Europa League. Confruntarea oltenilor cu Hapoel Tel Aviv, prima manşă din turul trei preliminar al competiţiei se va juca în această seară, de la ora 21:00, în direct la Digisport.

Conform oficialilor Cluj Arena, până ieri, la orele amiezii se vânduseră deja 3.000 de bilete. Conform înţelegerii dintre Pandurii şi Consiliul Judeţean, formaţia gorjeană nu va achita chiria de 7.500 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru folosirea stadionului, dar se angajează să vireze în conturile Cluj Arena SA toate încasările din bilete. Oltenii au ajuns ieri la Cluj, efectuând şi antrenamentul oficial, iar în lot se află şi cei cinci jucători care au evoluat în ultimii trei ani la „U" Cluj: Bogdan Unguruşan, Christou Paraskevas (ambii foşti căpitani ai „Şepcilor), Vali Lemnaru, Alin Buleică şi Erico Da Silva. Antrenorul Cristi Pustai a declarat că lipsa de experienţă nu e o mare problemă pentru Pandurii şi mizează pe omogenitatea lotului său.

Prin comparaţie, adversarii de la Hapoel au adus 13 jucători noi în această vară. „Toate echipele sunt mai experimentate decât noi, chiar şi Levadia Tallin. Hapoel s-a calificat fără probleme foarte mari până aici, a reuşit să înscrie patru goluri în deplasare. Ei sunt în reconstrucţie, au mulţi jucători noi, sunt pe o pantă ascendentă, dar şi jocul nostru îmi dă motive de optimism, am început bine acest sezon. Cred că oricine îşi doreşte să joace cu un stadion plin, am văzut ce înseamnă un stadion plin şi la Ploieşti. Sper să atragem publicul din Cluj la meci. Stadionul arată bine, este fantastic , dar e dificil să-l vedem plin, poate la un meci internaţional de mare anvergură. Avem jucători care să facă diferenţa, cu tehnică, viteză, putem avea o posesie bună. Hapoel are un flux bun de joc, un sistem de joc flexibil, schimbă din 4-3-3 în 4-2-3-1, are viteză foarte bună pe contraatac. E un drum foarte lung până la grupe; suntem optimişti, am văzut mult optimism. Buleică este un caz fericit de împrumut. A înţeles că trebuie să joace şi a revenit un alt Buleică. Sper să joace din ce în ce mai bine. Gazonul este foarte bun dacă îl comparăm cu Arena Naţională", a spus Pustai.

De cealaltă parte, israelienii de la Hapoel au venit încă de luni în Ardeal pentru a se obişnui cu condiţiile atmosferice de aici. Formaţia antrenată de Ran Ben Shimon a terminat pe locul patru sezonul trecut al primei ligi, la 17 puncte distanţă faţă de campioana Maccabi Tel Aviv. În lotul israelienilor se află şi câteva vedete, precum ghanezul John Pantsil sau portughezul Thiago Costa. Partida din această seară e cu atât mai importantă pentru România cu cât cele două ţări se bat pentru locul 15 în clasamentul coeficienţilor UEFA. Dacă ţara noastră reuşeşte să atingă această poziţie la finalul acestui sezon european, peste două stagiuni va putea trimite două echipe în Champions League. Preţul biletelor la meciul din această seară variază între 15 şi 50 de lei, în funcţie de sector.

Alin ŞUTEA, Cătălin SUCIU

 

 

Comenteaza