Cluj Arena se pregătește de Champions League

Cluj Arena se pregătește de Champions League

Municipiul Cluj-Napoca vrea să găzduiască grupa de Liga Campionilor în care va fi inclusă echipa de fotbal feminin Olimpia. În lipsa unor mari festivaluri sau meciuri de fotbal, stadionul de 30.000 de locuri găzduiește deocamdată proiecții de film sau show-uri de comedie.

Gruparea ardeleană a încheiat pe primul loc sezonul 2019-2020 al Ligii 1, sezon terminat prematur din cauza pandemiei de coronavirus, conform Federației Române de Fotbal. „U” Olimpia va reprezenta fotbalul românesc în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, UEFA Women’s Champions League.

“Așteptăm cu emoții tragerea la sorți pentru că, din cauza rezultatelor din sezonul trecut, am putea face parte din a doua urnă valorică. Dorim să găzduim grupa din Liga Campionilor. Asta pentru că avem sprijinul autorităților, al primăriei și al consiliului județean. Avem în continuare sprijinul sponsorilor. Olimpia a găzduit meciuri din grupele Ligii Campionilor în urmă cu trei ani”, a declarat antrenorul principal Iulian Szekely.

Jucătoarele campioanei României, cele mai multe componente al loturilor reprezentative, au urmat în ultimele trei luni programe de pregătire primite de la antrenorii clubului și de la staff-ul loturilor naționale din care fac parte.

“Această pauză forțată a fost o situație fără precedent. Am încercat însă să gestionăm această perioadă cât mai bine. Fetele au avut programe de pregătire atât de la club, cât și de la echipele naționale. Ioana Bortan, căpitanul echipei, s-a ocupat de fete, a organizat sesiuni de pregătire online.

Avem nevoie de opt săptămâni de pregătire, cu o condiție: să nu mai intervină altceva. Noi am dori să începem pregătirea spre finalul lunii iunie. Obiectivele rămân aceleași pe plan intern: Cupa României și campionatul.

Vrem să trecem de faza grupelor UEFA Women’s Champions League. Vrem să avem  echipe la toate categoriile de vârstă, șase grupe adică: U7, U9, U11, U13, U15 și U17. Cred că U17 avem cel mai numeros lot din țară, 24 de jucătoare”.

Comenteaza