Clujeanul Edwin Keleti a câştigat Raliul Aradului. Familia Tempestini, urmărită de ghinion

Clujeanul Edwin Keleti a câştigat Raliul Aradului. Familia Tempestini, urmărită de ghinion
La bordul unui Ford Fiesta R5, clujeanul Edwin Keleti, avându-l copilot pe Botond Csomortani, a câştigat cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop. Competiţia a avut loc, sâmbătă, la Arad.

Keleti a fost cronometrat cu timpul de 1 h 01 min 07 sec 9/10 după opt probe speciale, potrivit autorally.ro, devansând echipajele Bogdan Marișca/Marc Banca, cu 16 sec 4/10, Gergo Szabo/Karoly Borbely, cu 19 sec, Dan Gîrtofan/Eugen Rotaru, cu 22 sec 3/10. Gîrtofan a fost penalizat cu zece secunde și a pierdut astfel două locuri, ajungând de pe doi pe patru.

Şi celelalte locuri de pe podium au fost disputate până la final, printr-un spectacol oferit de protagonişti. Dan Girtofan s-a clasat într-un final al doilea, iar clujeanul Bogdan Marişca a câştigat duelul cu Gergo Szabo pentru locul 3. Marişca a fost ocolit în sfârşit de ghinioane şi obţine un loc bun, câştigând ultima specială.

Juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, este marele perdant al raliului arădean. Simone a dominat prima zi, câştigând 4 din primele 5 speciale. Un incident pe PS7, l-a făcut însă să ajungă la sosire cu pană la una din roţi şi să piardă un minut şi jumătate. Chiar şi aşa, tânărul pilot se afla pe 5 înainte de ultima specială, nu la mare distanţă de podium. Dar din păcate, Simone nu a reuşit să ia startul pe PS8 din cauză că pompa de ulei a Peugeot-ului 207 S2000 a cedat şi a părăsit Aradul fără niciun punct.

Şi seniorul familiei Tempestini încheie într-o notă proasta această întrecere. Pentru Marco, totul s-a năruit încă de vineri, atunci când a ajuns la finalul PS4 pe pană şi a căzut de pe 4 pe 7. Liderul NRA încheie Raliul Aradului pe 6.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de raliuri va fi Raliul Deltei Dunării, în perioada 29-31 mai.

Deşi întrecerea internă s-a încheiat, Raliul Aradului a continuat cu PS9 în European Rally Trophy. Lider este Rashid Al-Ketbi, urmat de Sebastian Barbu şi Janos Puskadi.

Clasament final Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop:

1. Edwin Keleti
2. Dan Girtofan
3. Bogdan Marisca
- Gergo Szabo
5. Sebastian Barbu

Clasament European Rally Trophy după PS8:

1. Rashid Al-Ketbi
2. Sebastian Barbu
3. Janos Puskadi
4. Pal Lovasz
5. Adrian Raspopa

 

Etichete
Comenteaza