Clujenii iau startul cu patru echipaje în Transilvania Rally şi ţintesc locul 1

Clujenii iau startul cu patru echipaje în Transilvania Rally şi ţintesc locul 1
Transilvania Rally este cursa de casă pentru Napoca Rally Academy, iar obiectivul principal al echipei este să se claseze pe prima poziție în topul pe echipe. Etapa a patra a sezonului este programată între 19 și 21 iunie pe specialele din județul Cluj.

Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, este o cursă de casă pentru Napoca Rally Academy, o etapă în care echipa campioană în ERC Production Cup este implicată atât în organizare, cât și la start, cu patru echipaje. "Anul acesta echipa noastră este implicată și în organizarea raliului. Este o presiune în plus pentru noi, dar suntem o echipă matură și cred că ne vom descurca bine în ambele situații. Obiectivul nostru principal este să terminăm pe primul loc la echipe, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani aici, la Cluj", a spus Marco Tempestini. 
  
Acesta va lua startul în Transilvania Rally cu Toni Avram, Lucio Baggio, copilotul sau obișnuit, având unele probleme medicale. "Am mers cu Toni la câteva curse, deci ne cunoaștem deja, așa că nu vor fi probleme legate de acomodare. Mi-am propus să încep acest raliu în forță și să ne luptăm pentru victorie încă de pe prima probă specială", a continuat Tempestini, care va concura la Transilvania Rally cu modelul Ford Fiesta R5. 
 
După locul secund obținut la Danube Delta Rally, Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor să atace podiumul și în etapa de la Cluj. "Sper să ne intrăm în ritm la fel de repede ca pe macadam. Îmi plac mult probele raliului și voi face tot ce pot pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivul propus. Va fi o luptă interesantă, atât în cadrul echipei, cât și cu ceilalți pretendenți la un loc pe podium, care nu sunt puțini", a spus Simone Tempestini, care va lua startul cu modelul Peugeot 207 S2000. 
 
Bogdan Marișca și Marc Banca vor luă startul cu modelul Skoda Fabia S2000, aceasta fiind a doua participare cu această mașină din carieră și prima pe asfalt. "Aș vrea să le mulțumesc celor de la Compexit Trading, delaerul Skoda din Cluj, pentru susținerea atât a noastră, ca echipaj, dar și pentru implicarea în Transilvania Rally. Experiența noastră cu această mașină este limitată pe asfalt, dar la fel ca pe macadam sunt sigur că ne vom intra repede în ritm și că vom putea să ținem pasul în lupta pentru un loc în top 5", a spus Marișca. 
 
La Transilvania Rally va lua startul și Daniel Ungur, triplu campion la clasa 11 în CNRD, care va face echipaj cu Tudor Mârza. "M-am acomodat cu ritmul de curse în etapa de coastă de la Brașov și acum aștept cu nerăbdare startul în raliul de casă. Vom merge să facem spectacol pentru fani și în același timp ne vom lupta pentru prima poziție la clasa 11", a spus Ungur. 
 
Transilvania Rally se va desfășura în perioada 20-21 iunie, vineri, în prima zi, fiind programate trei probe speciale cu începere de la ora 19:30. Sâmbătă, în ziua a doua, startul la celelalte nouă probe speciale se va da la ora 08:30. 
 
Echipa Napoca Rally Academy are un weekend plin și în Campionatul European de Raliuri, acolo unde echipajul Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu vor lua startul în prima lor etapă pe asfalt inclusă în Junior ERC. În plus, tot cu mașini puse la dispoziție de NRA vor lua startul la Ypres Rally, în Belgia, echipajele Ekaterina Stratieva/Carmen Poenaru și Andrea Crugnola/Michele Ferrara.

 

Etichete
Comenteaza